Egyelőre Galaxy Tab nélkül maradnak a németek

Az Apple és a Samsung között jó ideje zajlik a csatározás, amely az utóbbi hetek folyamán egyre keményebbé válik. Nemrégiben a düsseldorfi kerületi bíróság betiltotta a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását az Európai Unió területén belül, majd a bírák nem sokkal a döntéshozatal után módosították az ítéletet, így már „csak” Németországban kellett levenni a boltok polcairól az említett tábla PC-t.

Egyelőre Galaxy Tab nélkül maradnak a németek

Az Apple és a Samsung között jó ideje zajlik a csatározás, amely az utóbbi hetek folyamán egyre keményebbé vált. Nemrégiben a düsseldorfi kerületi bíróság betiltotta a Galaxy Tab 10.1 forgalmazását az Európai Unió területén belül, majd a bírák nem sokkal a döntéshozatal után módosították az ítéletet, így már „csak” Németországban kellett levenni a boltok polcairól az említett tábla PC-t.

A Samsung-Apple per ezzel együtt Hollandiában is komoly mérföldkőhöz érkezett, mint arról korábban már beszámoltunk, ám a holland bírák a Galaxy Tab sorozat tagjaival nem, csak a Samsung egyes okostelefonjaival foglalkoztak. Most ismét újabb fejezethez értünk a Samsung-Apple „szappanoperában”: a düsseldorfi kerületi bíróság újabb tárgyalást tartott az ügyben, amelynek végén Johannna Brueckner-Hoffman arra a döntésre jutott, hogy továbbra is tilos marad Németországban a Galaxy Tab forgalmazása. Külön érdekesség, hogy a tiltást ezúttal nem csak a Galaxy Tab 10.1-re mondták ki, hanem kompletten a Galaxy Tab családra, amelyben néhány napja már egy Galaxy Tab 7.7 névre keresztelt tábla PC is jelen van.

Hogy mivel magyarázták a bírák a forgalmazás tiltásának fenntartását? Nos, ezúttal is az a probléma, hogy a Galaxy Tab 10.1 túlságosan is hasonlít az Apple iPad-jére, ezzel pedig megsérti az Apple formatervhez fűződő szabadalmi oltalmát.

Az AFP hírügynökség szerint tehát a tiltás továbbra is érvényben marad, azaz Németországban továbbra sem kerülhetnek a boltok polcaira Galaxy Tab sorozatú tábla PC-k. Egyelőre furcsa módon az Apple-nek áll a zászló, hiszen Németországban már ez a második eset, hogy a bíróság az Apple javára döntött.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward