Egyedi hűtéssel, tuningolva érkezik az MSI legújabb GeForce GTX 780-asa

Az MSI új videokártyája minőségi felépítésével, megemelt órajeleivel és hasznos szoftvereivel próbálja meghódítani a játékosokat.

Egyedi hűtéssel, tuningolva érkezik az MSI legújabb GeForce GTX 780-asa

Az MSI előrukkolt egy új videokártyával, amely az Nvidia nemrégiben bejelentett GeForce GTX 780-asára alapoz. Azt újdonság természetesen a játékosokat veszi célba - közülük is azokat, akik egy referencia GeForce GTX 780-nál többre vágynak, de a GeForce GTX Titan videokártyákat már nem tudják, vagy nem akarják megfizetni.

Az MSI GeForce GTX 780 Gaming Military Class 4 alkatrészekből épül fel, amelyek tökéletesen megfelelnek a MIL-STD-810G szabvány követelményeinek, így stabil, megbízható működést garantálnak, még komolyabb terhelés alkalmával is. A minőségi komponensek most is egy GK110-es GPU-t vesznek körül, ami a GeForce GTX Titánból már ismerős lehet - igaz, a GeForce GTX 780 esetében átesett némi karcsúsításon, de ez aligha újdonság. A 2304 CUDA maggal rendelkező GPU 954 MHz-es alap- és 1006 MHz-es boost órajelen ketyeg, ami látványos előrelépés a referencia modellek 863 MHz-es alap-, illetve 902 MHz-es boost órajeléhez képest. A GPU-hoz 384-bites adatsínen keresztül kapcsolódik a 3 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória, ami ezúttal is 6008 MHz-es effektív órajelen üzemel. A termék működéséhez ezúttal is egy hattűs, illetve egy nyolctűs PCI Express tápkábel alkalmazására van szükség. A videó kimenetek között egy DVI-I, egy DVI-D, egy HDMI 1.4a és egy 1.2-es DisplayPort csatlakozó sorakozik.

A nyomtatott áramköri lap felett most nem a már megszokott referencia videokártya hűtőt láthatjuk, hanem az MSI saját fejlesztésű, kétslotos felépítéssel rendelkező, kétventilátoros Twin FrozR IV Advanced megoldását, amely rendkívül halkan, ugyanakkor nagyon hatékonyan dolgozik. A 10 centiméteres átmérőjű ventilátorok a már jól ismert Propeller Blade technológiára alapoznak, a GPU által termelt hőt pedig hőcsövek juttatják el az alumínium lamellákból álló hűtőtömbhöz. A Twin FrozR IV Advanced képességeit remekül szemlélteti, hogy a GK110-es GPU terhelés mellett mindössze 67 Celsius fokos, a zajszint pedig ezzel egy időben csak 25,7 dB(A) értéket képvisel.

A mellékelt MSI Afterburner alkalmazás segítségével a különböző órajelek kis szerencsével tovább emelhetőek. A rendszer egyébként háromféle üzemmódot kínál: OC módban a maximális hűtésé, Gaming módban a kiegyensúlyozott hűtésé, a stabilitásé és a teljesítményé, míg Csendes módban a minimális zajszinté a főszerep. Az Aferburner alkalmazáshoz ingyenes Predator szoftver is jár, amellyel kiválasztható minőségben lehet felvenni az éppen aktuális játékmenetet, majd a videót egyszerűen meg lehet osztani. A videót játék közben akár kommentárral is elláthatjuk, így profi összeállítás készíthető.

Az MSI új videokártyája hamarosan a boltok polcaira kerül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward