Egybeolvad a Mozilla Labs és a Thunderbird csapat

Egybeolvad a Mozilla Labs és a Thunderbird csapat

A Mozilla Messaging, amelynek tagjai a népszerű levelezőkliens fejlesztésén munkálkodnak, közel négy éven át tudtak önállóan dolgozni, ám most úgy tűnik, hogy a Mozilla illetékesei egyesítik a  Mozilla Messaging csapatot a Mozilla Labs-szal. Annak ellenére, hogy a Mozilla Messaging csoport megszűnik, nem kell a Thunderbird levelezőkliens megszűnésétől tartani, ugyanis a nyílt forráskódú, métán népszerű szoftver fejlesztése természetesen zavartalanul folyik tovább.

A Mozilla stratégiai szempontok alapján döntött a fent említett két részleg összevonásáról. Az egybeolvasztás után a Mozilla Labs fejlesztőmérnökei - akik eredetileg többek között a Thunderbird fejlesztésén is dolgoztak -, folytatják a fejlesztéssel kapcsolatos munkáikat, sőt, innovatív üzenetküldő megoldásokkal kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket is végeznek majd. Ez utóbbiaknak köszönhetően jött létre korábban a Raindrop és az F1 is.

A változások következtében a Mozilla Messaging csapat egykori elnök-vezérigazgatója is csatlakozik a Mozilla Labs csapatához, ahol David Aschernek két fő feladata lesz: egyrészt felügyeli majd a Thunderbird fejlesztésével kapcsolatos megoldásokat, másrészt pedig egy új, innovációkkal foglalkozó csoport vezetését is rá fogják bízni, amely főként az online kommunikációval és a közösségi interakciókkal kapcsolatos fejlesztésekkel teendőkre fókuszál majd.

Mitchell Baker, a Mozilla Foundation (Mozilla Alapítvány) vezetője rögtön leszögezte, hogy az átalakulás miatt a Thunderbird felhasználók semmiféle változást nem fognak majd tapasztalni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward