Egy ütésálló és egy nagykapacitású külső HDD

A Buffalo egy különleges hordozható merevlemezzel rukkolt elő, amely ellenáll a rezgésekkel és a kisebb ütésekkel szemben, ezzel egy időben az I-O DATA pedig egy olyan külső merevlemezt mutatott be, amely 3TB-os adattároló kapacitást kínál.

Egy ütésálló és egy nagykapacitású külső HDD

A Buffalo egy különleges hordozható merevlemezzel rukkolt elő, amely ellenáll a rezgéseknek és a kisebb ütéseknek, ezzel egy időben az I-O DATA  pedig egy olyan külső merevlemezt mutatott be, amely 3TB-os adattároló kapacitást kínál.

Hordozható, ütésálló külső merevlemezek a Buffalotól

A Buffalo kínálatában hamarosan két új külső merevlemez jelenik meg, amelyek mindketten a gyártó MiniStation sorozatában foglalhatnak helyet. Az 500 GB-os és 1 TB-os adattároló kapacitással rendelkező újdonságok esetében különleges tulajdonság, hogy a külső merevlemezház belsejében elhelyezett megoldásoknak köszönhetően a külső adattárolók ellenállnak a rezgéseknek és a kisebb ütéseknek.

A házak belsejét kipárnázták, így összesen 8 darab rezgéselnyelő párna védi a 2,5 hüvelykes merevlemezt az külső fizikai behatásoktól. A külső merevlemez házak belsejében, a merevlemezek oldalainál rugókat is elhelyeztek, amelyek tovább fokozzák a termékek ütésekkel szembeni ellenállóságát.

A HD-PNTU2-es sorozat 500 GB-os és 1 TB-os tagja 118 x 82 x 16 mm-es, illetve 118 x 82 x 19 mm-es mérettel rendelkezik, súlyuk pedig sorrendben 190 gramm, illetve 220 gramm. A strapabíró külső merevlemezek USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódnak az adott asztali géphez vagy noteszgéphez, és természetesen jár hozzájuk néhány segédprogram is, amelyek az adatátvitellel, az adatmentéssel és az adattitkosítással kapcsolatos feladatokban segédkeznek, sőt, még egy energiatakarékos működést garantáló eco Manager alkalmazás is helyet kap a csomagban.

Az 500 GB-os és 1 TB-os külső merevlemezek egy év garanciával kerülnek forgalomba, méghozzá valamikor május vége felé. Az újdonságok feketében, ezüstben és pirosban lesznek elérhetőek. Az 500 GB-os példány 129 dollárba, míg 1 TB-os társa 177 dollárba fog kerülni.

3TB-os külső merevlemezzel jelentkezik az I-O DATA

A nagyobb vállalatok már régóta kínálnak 3 TB-os adattároló kapacitással rendelkező külső asztali merevlemezt, ám most egy újabb gyártó megoldásával bővül a választható termékek sora, ugyanis az I-O DATA műhelyéből is érkezett egy 3 TB-os külső HDD. A gyártó HDCA-UT sorozatú külső merevlemezeiből nemrégiben jelentek meg az 1 TB-os és a 2 TB-os modellek, de a friss információk szerint jelenlegi hírünk egyik főszereplőjére, a 3TB-os változatra sem kell már sokat várni.

A szóban forgó külső HDD USB 3.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik az adott asztali konfigurációhoz vagy noteszgéphez, de természetesen USB 2.0-s és USB 1.1-es portokkal is kompatibilis,  persze utóbbiak alkalmazásakor elég karcsú adatátviteli sebességre lehet számítani. Az újdonság a ház kialakításának köszönhetően függőleges és vízszintes helyzetben egyaránt használható lesz.

A 185 x 120 x 39 mm-es mérettel rendelkező külső HDD egy év garanciával kerül forgalomba május közepe felé, ára pedig 323 dollár magasságában fog elhelyezkedni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward