Egy új netbook és egy új notebook hűtő

Az LG végre bemutatta várva várt netbookját, amely az X140-es típusjelzést viseli, a Thermaltake illetékesei pedig ezzel egy időben egy új noteszgép hűtővel kedveskednek a notebook tulajdonosok számára.

Egy új netbook és egy új notebook hűtő

Az LG végre bemutatta várva várt netbookját, amely az X140-es típusjelzést viseli, a Thermaltake illetékesei pedig ezzel egy időben egy új noteszgép hűtővel kedveskednek a notebook tulajdonosok számára.

LG X140: megint egy új netbook

A dél-koreai LG Electronics végre lerántotta a leplet X140-es netbookjáról, amellyel az elmúlt idők során már számos pletyka foglalkozott.

Az X140 súlya 1,3 és 1,45 Kg között helyezkedik el. A rendszerben egy 1,83 GHz-es Atom processzor foglal helyet 2 GB-nyi rendszermemória társaságában, az adatok tárolásáról pedig egy 320 GB-os merevlemez gondoskodik. A megjelenítéssel kapcsolatos feladatokat a PineView processzorba integrált videó vezérlő végzi, amely természetesen ezúttal is egy GMA 3150-es sorozatú megoldás. A pici netbook 10,1 hüvelykes képátlójú kijelzővel bír, amely a szokásos 1024 x 600 pixeles helyett 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel. A rendszer tartalmaz egy 1.3 megapixeles beépített webkamerát és rendelkezik SRS TruSurround HD audió támogatással is. A kínálatban egy Ethernet vezérlő, egy WiFi adapter és egy 3G adapter is helyet kapott. A termékhez mellékelt akkumulátor egyetlen töltéssel akár kilenc órán át is képes üzemeltetni a pici rendszert, ami ebben a kategóriában nem mondható rossznak.

Az LG terméke előtelepített Windows 7 Starter operációs rendszerrel kerül forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 490 dollár magasságában helyezkedik el.

[bold]Thermaltake Massive23 LX: egy ütős notebookhűtő

[/bold]

A Thermaltake népszerű notebookhűtő családjának legfrissebb tagja 376 x 300 x 51,5 mm-es mérettel bír, súlya pedig 900 gramm. A szerkezet 10 hüvelykestől egészen 17 hüvelykesig fogadja a noteszgépeket, azaz akár a fentebb bemutatott LG X140-eshez is használhatnánk, bár annak a konfigurációnak nincs igazán szüksége extra hűtésre. A termék egy 230 mm-es átmérőjű ventilátorral próbálja lehűteni a forrósodó noteszgépeket. A ventilátor percenkénti 600-as fordulatszámon üzemel és kék ledes világítással is rendelkezik, ami szerencsére kikapcsolható, méghozzá a ventilátortól függetlenül. A nagyméretű ventilátor USB portról szerzi a működéséhez szükséges áramot. A légkeverő egy fekete fémháló mögött helyezkedik el és elegendő levegőt mozgat meg ahhoz, hogy egy komolyabb gamer noteszgép kiegészítő hűtését is meg lehessen oldani vele.

A szerkezethez jár egy USB-kábel, amely a ventilátor tápellátásáért és a hűtőpadon elhelyezett képortos USB hub működtetéséért felel. A Thermaltake újdonságának szállítása már megkezdődött, a termék 19,99 dolláros ajánlott végfelhasználói áron kapható.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward