Shop menü

EGY TUCAT GYÁRTÓ TÁMOGATÁSÁVAL MEGY TOVÁBB AZ ANDROID 15 BÉTATESZTELÉSE

A Google mellett a Nothing, a Honor és még sok más gyártó nyújt lehetőséget arra, hogy a mobilján próbálgassák a fejlesztéseiket a gyártók.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egy tucat gyártó támogatásával megy tovább az Android 15 bétatesztelése

Már hosszú évek óta dolgozik azon a Google, hogy a gyártókat minél hamarabb bevonja az Android fejlesztésébe. Több szempontból is előnyös ez, így a fejlesztők könnyebben tudják kipróbálni a bevezetés előtt a frissített alkalmazásaikat élesben, a cégek pedig gyorsabban készülhetnek el a támogatott eszközeikre a főverziós frissítéssel.

A Google mellett 11 másik márka vonultat fel olyan készüléket, amire az Android 15 bétát lehet majd telepíteni.

Tavaly eléggé kevés vállalat vette ki a részét az Android Bétaprogramból, ami elszomorító volt. Szerencsére idén egy kicsit jobb a helyzet. Több olyan név is szerepel a listán, ami tavaly még nem került fel a támogatók névsorába. Jó hír az is, hogy az eddiginél több cég gondoskodik az Android 15 béta támogatásáról több eszköznél is, táblagépek és hajtogatható készülékek is előkerültek.

A gyártók névsorában a Pixeleket szállító Google mellett szerepel a Lenovo és az utóbbi időben különösen felkapott Nothing. Továbbá itt van a Honor, aki tavaly nem állt be a Bétaprogram mögé, és hasonló a Sharp helyzete is, a japán gyártó is friss tagként szerepel a felsorolásban. A fejlődő régiókban komoly dinamikával növekedő Tecno is támogatja az új Android tesztelését, és a Xiaomi is kiveszi a részét ebből.

Galéria megnyitása

A BBK Electonics teljes mellszélességgel beállt az Android Bétaprogram mögé, minden jelentősebb márkája megtalálható a támogatók listáján. Ez az a kínai konglomerátum, ami az Oppo és a Vivo felett áll, ezekhez a márkák pedig további kisebb nevek köthetők, a Realme és a OnePlus gyökerei az Oppóhoz vezetnek, az iQOO pedig a Vivóból nőtt ki. Mind az öt márkának van olyan készülékre, amire telepíthető az Android 15 béta.

Az Oppo égisze alatt a Find N3 és a Find X7 került be a tesztelésre használható eszközök listájára, ezekre telepíthető lesz az Android 15 béta, és rendszeresen frissülni is fog a következő hónapokban. A OnePlus égisze alatt is kettő termékről beszélhetünk, a OnePlus 12 és a OnePlus Open lett kiemelve. Ezeket az Egyesült Államokban is meg lehet vásárolni. A Realme egy mobiltelefonnál gondoskodik a bétateszt opcióról, a megfizethetőbb Realme 12 Pro+ 5G-nél lehet ezzel élni.

Galéria megnyitása

A Vivo az X100 modellre teszi elérhetővé az új Android 15 béta frissítést, elsősorban a fejlődő országokban, de idővel minden régió felé nyit majd, ahol elérhető a termék. Az iQOO-nál a tavaly novemberben bemutatott, felsőkategóriás iQOO 12-re tudják majd a felhasználók felpakolni az új operációs rendszer előzetes kiadását.

A Xiaomi három eszközére is szállítja az Android 15 bétát. A felhasználók az aktuális Xiaomi 14 és a korábbi, költséghatékonyabb 13T Pro okostelefonokon tesztelhetik a rendszert, ezeken felül pedig a Xiaomi Pad 6S Pro 12.4 táblagépre is fel lehet tudni az újdonságot. A Google mellett a Xiaomi és a Lenovo, aki tabletet is bevont az Android Bétaprogramba. A Lenovónál a Tab Extreme áll sorba már most az Android 15 frissítésért.

Galéria megnyitása

Nagyon érdekes lépés a Nothing részéről, hogy nem a Phone (2) modellt vonta be a tesztelésbe, hanem a sokak számára megfizethető Phone (2a)-t, ami jelenleg enélkül is nagy népszerűségnek örvend. Ilyen formában már a fejlesztők is kedvet kaphatnak a készülék megvásárlásához. Egyúttal pedig a Glyph SDK-t is tesztelhetik. A Honor kapcsán a Magic6 Pro és a Magic V2 említhető a Bétaprogrammal kapcsolatosan.

Galéria megnyitása

A Sharp friss szereplőként az Aquos Sense8-at vonja be az Android 15 bétatesztelésébe. A Tecno pedig a Camon 30 Pro 5G modellnél biztosítja az érdeklődők számára az új operációs rendszer telepítésének lehetőségét.

Ha már itt tartunk, a Pixelek között a Google Pixel 6 és 6 Prótól, valamint a Pixel 6a-tól minden újabb modellre lehet telepíteni az Android 15 bétát, továbbá a Google Pixel Fold és a Pixel Tablet is támogatott. Ezeken felül pedig azt is hozzátesszük, hogy a bétákat elsődleges használatban levő készülékre soha nem ajánlott telepíteni, mivel ez olyan hibákat okozhat, ami a személyes adatok elvesztésével is járhat.

A Samsung nincs a kiemelt márkák között, de a Google vele is szoros kapcsolatban dolgozik a frissítésen. Attól tehát nem kell tartani, hogy emiatt megcsúszna a frissítésekkel, csak a teszteléshez nem biztosítja a mobiltelefonjait. Minden felsorolt vállalat a saját felületén keresztül biztosítja majd a béta operációs rendszer letöltési lehetőségét.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére