Egy szép és egy strapabíró noteszgép érkezik

A Samsung és a Panasonic műhelyéből egy-egy 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgép érkezett, amelyek mindketten az Intel Huron River névre keresztelt platformja köré épülnek, ám dizájn és szolgáltatások tekintetében már két teljesen eltérő kategóriát képviselnek.

Egy szép és egy strapabíró noteszgép érkezik

A Samsung és a Panasonic műhelyéből egy-egy 14 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgép érkezett, amelyek mindketten az Intel Huron River névre keresztelt platformja köré épülnek, ám dizájn és szolgáltatások tekintetében már két teljesen eltérő kategóriát képviselnek.

Samsung QX412

A Samsung friss noteszgépe karcálló DuraCase alumínium házzal érkezik, különlegessége pedig, hogy méreteit tekintve a 13,3 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott noteszgépek közé sorolható, ám mégsem 13,3"-os, hanem 14 colos képátlójú kijelzőt alkalmaz, csak elég vékony kávával. A megjelenítő egyébként LED-es háttérvilágítással érkezik és 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemel.

A 2,2 Kg-os konfiguráció belsejében egy 2,5 GHz-es Core i5-2520M típusú processzor lapul, méghozzá 4 GB-nyi DDR3-as rendszermemória társaságában. Merevlemezből egy 320 GB-os példány áll rendelkezésre, a videokártya szerepét pedig egy GeForce GT 520M típusú megoldás tölti be. A kecses noteszgép DVD-íróval, 802.11 b/g/n WiFi adapterrel, 3.0-s Bluetooth adapterrel, négy az egyben kártyaolvasóval és egy 1,3 megapixeles beépített webkamerával is rendelkezik.

Az előtelepített, 64-bites Windows 7 Professional operációs rendszerrel érkező notebook tápellátásáról egy hatcellás akkumulátor gondoskodik. A termék USB 3.0-s porttal és HDMI videó kimenettel is el van látva, valamint jár hozzá az AllShare névre keresztelt tartalommegosztó szoftver is, amelynek segítségével DLNA támogatással ellátott készülékekkel oszthatjuk meg különböző multimédiás tartalmainkat.

A Samsung QX412-es noteszgépe már elérhető kereskedelmi forgalomban, ajánlott végfelhasználói ára pedig 950 euró körül helyezkedik el.

Panasonic Toughbook 53

A Panasonic legújabb noteszgépe a dizájn helyett inkább a strapabíróságra helyezi a fő hangsúlyt. A Toughbook 53 szintén az Intel Huron River mobil platformja köré épül, ám a Samsung megoldásával ellentétben már nem dizájnos alumínium házzal, hanem megerősített, magnézium ötvözetből készült házzal érkezik. A termék megérdemli a strapabíró jelzőt, ugyanis amellett, hogy cseppálló billentyűzettel érkezik, felépítésének köszönhetően még azt is kibírja, ha 75 cm-es magasságból leejtjük.

Maga a gép egyébként egy 14 hüvelykes képátlójú, LED-es háttérvilágítással üzemelő LCD kijelzővel rendelkezik, ami ezúttal is 1366 x 800 pixeles natív felbontást kínál. A kijelző esetében opcióként akár CircuLumin modellt is választhatunk, amely 800 cd/m2-es fényerőt is képes biztosítani.

A különleges noteszgép Core i3-2310M vagy Core i5-2520M típusú processzorral, maximum 8 GB-nyi memóriával és igény szerint merevlemezzel vagy SSD meghajtóval lesz elérhető. A termék akkumulátora egyetlen töltés hatására akár tízórás üzemidő biztosítására is képes lesz.

A Panasonic újdonsága 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel, 2.1-es Bluetooth adapterrel, Gigabites Ethernet vezérlővel, SD memóriakártya-olvasóval, ExpressCard slottal, USB 3.0-s portokkal és egy nagyméretű érintőpaddal kerül forgalomba. A termék a felsoroltakon kívül 4G LTE modemet is tartalmaz, de opcióként Gobi 2000-es modullal (mobil szélessáv), vagy akár ujjlenyomat-olvasóval is felruházható.

A Core i5-ös processzorral szerelt változat júniustól kezdve lesz elérhető, méghozzá 1899 dolláros alapáron. A Core i3-as processzorral ellátott konfigurációra, amely 1599 dolláros alapáron kerül majd forgalomba, augusztusig kell várni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward