Egy sor táblagéppel jelentkezik a Gemini

A Gemini a JoyTab termékcsaláddal valósággal beterítheti a piacot. Négy gép bevetését tervezik rövid időn belül, amelyek így szinte minden igényre kínálnak majd valamilyen formán megoldást. Az olcsó 7 colostól az extrákkal felvértezett 9,7 hüvelykes gépig mindent kapunk.

Egy sor táblagéppel jelentkezik a Gemini

A Gemini a JoyTab termékcsaláddal valósággal beterítheti a piacot. Négy gép bevetését tervezik rövid időn belül, amelyek így szinte minden igényre kínálnak majd valamilyen formán megoldást. Az olcsó 7 colostól az extrákkal felvértezett 9,7 hüvelykes gépig mindent kapunk.

A felhozatalt kezdjük a 7 colos panellel felvértezett gépekkel, ezek között is az olcsóbbikkal, a JoyTab Solo 7-tel. Ez egy Allwinner A13 chip köré épül majd, melyben egy 1,2 GHz-es Cortex-A8 magot és egy Mali-400 MP1 grafikus egységet találhatunk. Mellé 512 MB DDR3-as rendszermemória és 8 GB microSD-vel bővíthető tárhely fog kapcsolódni. Az operációs rendszer szerepében az Android 4.0 fogja tiszteletét tenni, az előlapot pedig egy 7 hüvelykes 800 x 480 képpontos felbontású megjelenítő tölti ki.

Tehát a Solo 7 minden tekintetben fapados, viszont a megjelenésére nagy hangsúlyt fektettek, így kézbe véve valószínűleg minőségi érzetet kelthet. Mindössze 8,6 milliméter vastag házban lakik, és csak 267 grammot nyom, amit ilyen méretű táblák között nyugodtan nevezhetünk pehelysúlyúnak. Az ajánlott fogyasztói ára 80 font lesz majd.

A következő alanyunk még a 7 colnál maradva a JoyTab Duo 7. Itt már egy nagyobb, 1024 x 600 pixeles felbontású kijelző lesz a fedélzeten, ami már valamelyest "száműzi a pixeleket". A nevéhez hűen ebbe már egy kétmagos lapka került, méghozzá a RockChip RK3066-os. Itt két 1,6 GHz-es frekvencián üzemelő Cortex-A9-es CPU mag van négy Mali-400 társaságában. A tárkapacitása változatlanul 8 GB, viszont a RAM megduplázott mennyiségben áll majd a tablet rendelkezésére.

A 9 milliméteres testbe bújt Duo 7 már a legújabb, Jelly Bean kódnevű rendszert futtatja, ám valószínűleg nem a 4.2-es verziószámú kerül bevetésre, hanem az Android 4.1. Ennek az ára egyelőre nem ismert, de valószínűleg jóval drágább lesz, mint a Solo, hiszen szinte minden ponton rálicitál a belépő modellre.

Ha méretben is valami nagyobbra vágyunk nem csak erőben, akkor jó alternatíva lehet a JoyTAB Duo 9.7, ami már az iPadhoz hasonló ruhát öltött. Ráadásul a felbontását tekintve (1024 x 768) is a korábbi - első és második -, generációs modellekre hajaz. A bekapcsolást követően az Android 4.1-gyel találjuk szembe magunkat, amely már nem éppen a legújabb, de bőven elfogadható, hiszen a 4.2 még csak a Google referencia eszközein érhető el.

Ez a tábla már 632 grammot nyom, de továbbra is egészen vékony, egy hajszállal 9 mm alatt marad. Az ügyeletes sebességfelelős itt is a RockChiptől származó RK3066 lesz, és a rendszermemória mérete is változatlan, de a háttértárat már megduplázták, így 16 GB áll rendelkezésünkre alapból, de ha ez is kevésnek bizonyulna, akkor egy microSD-vel megtoldhatjuk a rendelkezésre álló tárhelyet.

Végül a maximalisták a JoyTAB Duo 9.7 Pro mellett tehetik le a voksukat. Ez lényegében az előbbi masina jobban felszerelt társa, a hardveres képességeik teljesen azonosak, viszont némi felárért cserébe a dobozban már nem csak a készülék árválkodik egymagában. Mellé került egy billentyűzet is, mely Bluetooth segítségével kapcsolódik a gépezethez. Ez azoknak jöhet jól, akik sokat gépelnek, hiszen a virtuális hiába jó megoldás, a fizikai gombok kiváltására sosem lesz képes.

Az árak a két nagyképű Gemini esetében sem ismertek, tehát az egyelőre csak a belépő variánsnál tisztázott. A megjelenési dátumokra is várni kell még, de meglehetősen bizalomgerjesztő ez a felhozatal. Sok karácsonyfa alá kerülhetnek a vállalat eszközei idén.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward