Egy rendkívül kompakt és egy hatalmas CPU hűtő érkezik

A GELID egy nagyon pici, a DeepCool pedig egy hatalmas processzorhűtővel rukkolt elő.

Egy rendkívül kompakt és egy hatalmas CPU hűtő érkezik

Új DeepCool processzorhűtő, duplatornyos felépítéssel

A kéttornyos felépítéssel rendelkező Big Frost modellt az idei Computex alkalmával már megcsodálhatták a rendezvényre kilátogatók, ám azóta sok víz lefolyt a Dunán, így végre kereskedelmi forgalomban is találkozhatunk a hatalmas processzorhűtővel.

A Big Frost tulajdonképpen a DeepCool Assassin névre keresztelt processzorhűtőjének egyszerűsített változata, megtartva az előd kéttornyos felépítését. A két szimmetrikus hűtőtömbön összesen hat darab hőcső halad keresztül, amelyek az adott processzor felületével közvetett módon, egy réz talpazaton keresztül érintkeznek. Az ugyancsak rézből készült hőcsövek egyenként 6 milliméteres átmérővel bírnak.

A 126 x 136 x 159 milliméteres mérettel rendelkező processzorhűtő tömege nem kevesebb, mint 1109 gramm – ebben az értékben szerencsére már a ventilátorok tömege is benne van. Az alumínium lamellákat két 120 milliméteres átmérőjű ventilátor látja el friss levegővel, amelyek push-pull konfigurációban üzemelnek. Az első ventilátor az első hűtőtömböt látja el friss levegővel: ez a légkeverő maximum 1300-as percenkénti fordulatszámmal pörög, zajszintje pedig maximum 22,6 dB(A) lehet. A második ventilátor az első légkeverő által megmozgatott levegőt továbbítja a második hűtőtömb lamelláihoz. Ez a ventilátor a percenként 900-as és 1500-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, így zajszintje 21,4 dB(A) és 32,1 dB(A) között helyezkedik el.

Az új processzorhűtőt a legtöbb manapság használt processzorfoglalatra fel lehet szerelni, így a terméket gond nélkül alkalmazhatjuk LGA-775/1155/1156/1366/2011-es Intel és Socket AM2/AM2+/AM3/AM3+/FM1/FM2-es AMD processzorok hatékony hűtéséhez.

A DeepCool újdonsága Kínában már kapható, ahol 32 dollárnak megfelelő összeget kérnek el érte.

A GELID friss megoldása inkább kompaktságával próbál kitűnni a processzorhűtők forgatagából

A GELID a többszörösen díjnyertes SlimSilence AM2-es processzorhűtő utódjaként piacra dobta a Slim Slience A-Plus modellt, amely a régiek mellett kompatibilis az AMD összes friss processzorfoglalatával is.

A kompakt processzorhűtőt több területre is ajánlja a gyártó. A terméket hatékonyan alkalmazhatjuk mini-ITX, micro-ATX és ATX formátumú alaplapokhoz, így HTPC konfigurációkban, Panel PC-kben, Car PC-kben és 1U formátumú szerverekben egyaránt helyet kaphat a Slim Silence A-Plus. Az újdonság meglehetősen kompakt, hiszen 105 x 74,5 x 28 milliméteres mérettel rendelkezik, tömege pedig mindössze 282 gramm.

Az új processzorhűtő az adott központi egység által termelt hőt két darab hőcső segítségével próbálja gyorsan és hatékonyan eljuttatni az alumíniumból készült hűtőbordákhoz, amelyekről azt egy PWM támogatással is rendelkező, golyóscsapágyas légkeverő távolítja el. A ventilátor 65 milliméteres átmérővel bír és az 1200-as, illetve 2600-as közötti fordulatszám-tartományban üzemel, méghozzá 15 dB(A) és 27,2 dB(A) közötti zajszint mellett. A légkeverő élettartama 50 000 üzemóra, az általa megmozgatott levegő maximális mennyisége pedig 20 CFM.

A Slim Silence A-Plus modell a Socket AM2/AM3+/AM3/AM3+/FM1-es processzorfoglalatokkal egyaránt kompatibilis. Arra azonban mindenképpen oda kell figyelni, hogy a kompakt processzorhűtő csak 95 wattos TDP-ig alkalmazható, valamint az adott számítógépház megfelelő szellőzéséről is érdemes gondoskodni.

Az öt év garanciával forgalomba kerülő Slim Silence A-Plus ajánlott végfelhasználói ára 19,99 euró.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward