Egy nem éppen szokványos netbook a Gateway-től

A Gateway most bemutatott LT3100-a több jellemzőjében is túlmutat a manapság elterjedt, szokványos netbookokon.

Egy nem éppen szokványos netbook a Gateway-től

A Gateway most bemutatott LT3100-a több jellemzőjében is túlmutat a manapság elterjedt, szokványos netbookokon.

A legtöbb mai netbook inkább árával, kis képernyőméretével és magas rendelkezésre állási idejével, mint sem teljesítményével hívja fel magára a figyelmet. Ennek ellenére sokak számára ezek a kis méretű hordozható számítógépek ideális eszközök a munkához, tanuláshoz, szórakozáshoz, azonban sokakat elriaszt az alacsony felbontás és az asztali gépekhez képest sokkal kisebb teljesítmény. A Gateway legújabb hasonló kategóriás gépe ezeket a problémákat kiküszöböli, és egy átmeneti megoldásnak tekinthető a netbookok és az ultra-hordozható gépek között, ami számos vásárló figyelmét felkeltheti.

Az 1,4 kilogrammot nyomó Gateway LT3100-be az AMD Athlon 64 L110 központi egysége került, mely 1,2 GHz-es órajelen működik. Memóriából legfeljebb 2 GB-nyit, háttértárból pedig egy 250 GB-os hagyományos merevlemezt kaphat. Az igazi meglepetést az integrált ATI Radeon X1270 GPU jelenti, ami a tapasztalatok alapján az integrált vezérlők között az átlagnál jobb grafikus teljesítményt tud nyújtani (netbook fronton, bár igaz, hogy a GMA-950-et nem nehéz felülmúlni). A nagyjából egy hüvelyk vastag LT3100 ezen felül tartalmaz még 802.11b/g-szabványú WiFi-csatolót, kártyaolvasót, webkamerát, sztereó hangszórópárt, teljes méretű billentyűzetet és három darab USB 2.0-portot is. A felbontásáról még nem szóltunk: 11,6-hüvelykes kijelzőjén legfeljebb 1366 x 768 pixeles felbontást képes megjeleníteni a Gateway LT3100.

Két színben, feketében és meggyvörösben fog piacra kerülni a netbook 6 cellás lítium-ionos teleppel, amivel akár 5 órányi működési idő is kicsikarható. Az LT3100-at előre feltelepített Windows Vista operációs rendszerrel találhatjuk majd meg a boltokban 400 dolláros induló áron.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward