Egy MSI és egy Zotac mini alaplap HTPC-be

Az MSI egy mini-ATX, a Zotac pedig egy mini-ITX-méretű alaplapot jelentett be, mindkettőt elsősorban házimozi PC-kbe (HTPC).

Egy MSI és egy Zotac mini alaplap HTPC-be

Az MSI egy mini-ATX, a Zotac pedig egy mini-ITX-méretű alaplapot jelentett be, mindkettőt elsősorban házimozi PC-kbe (HTPC).

Az MSI új jövevénye a G45M nevet kapta. A 244 x 225 mm méretű mini-ATX alaplap támogatja az LGA775-foglalatba illeszkedő 65 és 45 nm-es gyártási technológiával készült Intel Core 2 Extreme, Quad és Duo processzorokat. Maximálisan 16 GB 800 MHz-es DDR2 memóriát képes befogadni és rendelkezik egy DirectX 10-es Intel GMA X4500-as grafikus vezérlővel.

Ezen a kis alaplapon elfér egy 16-szoros és egy 1-szeres PCI-Express valamint két sima PCI-foglalat. Merevlemezek és optikai meghajtók csatlakoztatására hat darab SATA-interfész áll rendelkezésre. Integrált 7.1-es hangvezérlő, gigabites Ethernet, FireWire, eSATA, valamint DVI, D-sub és HDMI-kimenetek is megtalálhatók a szolgáltatások listáján. Ráadásként DrMOS félvezetőkkel és APS-funkcióval is rendelkezik az alaplap ami csökkenti az energiafelhasználást. A G45 északi és ICH10R déli hidat egy kis borda hűti passzívan, így tökéletes választás lehet egy házimozi PC-be.

A másik alaplap a Zotac-tól érkezett, a mini-ITX-szabványú GeForce 8200 ITX WiFi már valamivel kisebb, 170 x 170 mm-es méretekkel rendelkezik. Az AM2+ foglalattal rendelkező processzorokat (AMD Phenom X3, X4, AMD Athlon 64 + X2 és AMD Sempron) fogadni képes alaplap - mint azt a neve is mutatja - integrált GeForce 8200 grafikus vezérlővel rendelkezik.

Kis mérete miatt azonban csak négy darab SATA-interfésszel, egyetlen PCI-Express bővítőhellyel és két darab DDR2-es memóriafoglalattal rendelkezik. Nevéből adódóan még 802.11b/g-szabványú WiFi-modullal is rendelkezik a Zotac új jövevénye. Természetesen van még hat darab USB-port, egy Ethernet-csatlakozó, integrált 5.1-es hangvezérlő, valamint egy DVI- és egy D-sub-kimenet is. A HDMI-kimenetet a hozzáadott átalakítóval érhetjük el.

Egyelőre nem tudunk információt szolgáltatni az alaplapok megjelenési időpontjával és árával kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward