Egy milliárd iPhone-nál tart az Apple

A cupertinóiak okostelefonja óriási sikernek örvend a megjelenése óta, és ennek meg is látszik az eredménye az értékesítési adatokon.

Egy milliárd iPhone-nál tart az Apple

A vállalat csaknem tíz éve töretlen sikerrel értékesíti mobiljait, és ennek köszönhetően egy elképesztő mérföldkőhöz érkezett.

Az Apple bejelentette, hogy elkelt az egymilliárdodik iPhone, és a hír nem mástól, mint a vállalat vezérigazgatójától, Tim Cooktól érkezett. Cook egy dolgozói találkozó keretében jelentette be a nagyszerű eredményt Cupertinóban, a vállalat főhadiszállásán. Mikor egy ilyen sikerhez érkezik egy vállalat, általában azt is nyilvánosságra hozza, hogy milyen modell volt az a szerencsés, ami átszakíthatta a képzeletbeli „célszalagot”, erre azonban nem tért ki Tim Cook. Minden bizonnyal az iPhone 6s vagy az iPhone 6s Plus lehetett a befutó, de akár az iPhone SE vagy egy korábbi modell is szóba jöhet, hiszen ezekből is bőven akad még a piacon.

„Az iPhone modellek igen fontos szerepet töltenek be a közelmúlt történelemében, nagy hatással voltak a világ változására, és jelentős sikerű termékek lettek” – mondta Tim Cook. „A múlt héten egy újabb kiemelkedő mérföldkövet értünk el, mikor eladtuk az egymilliárdodik iPhone-t. Mi soha nem arra mentünk rá, hogy a legtöbb eszközt adjuk el, hanem mindig az volt a meghatározó, hogy a legjobb készüléket állítsuk elő, ami nagy különbség.”

Tim Cook a nagy bejelentés pillanatában.

Az Apple sokáig évente csak egyetlen okostelefont mutatott be, ez viszont az idő előrehaladtával megváltozott, és ma már lényegében három aktuális iPhone van a piacon. Az érdeklődők izmos, jól felszerelt készülékek közül válogathatnak három különböző méretben (4, 4,7 és 5,5 col), és még több eltérő kivitelben. Kilenc év telt el, mióta Steve Jobs a magasba emelte az első iPhone-t, azóta pedig összesen 13 modell mutatkozott be. Már azt is sejtjük, hogy mikor jönnek a következő generációs masinák, előre láthatólag szeptemberben fog tovább bővülni a kínálat, és minden valószínűség szerint újabb két okostelefon bemutatására lehet számítani.

Steve Jobs és az iPhone

A dicsőséges mérföldkőről szóló bejelentés jókor jött, ugyanis éppen a napokban derült ki, hogy egyébként a legfrissebb negyedéves adatok nem alakultak túl fényesen. Az egy milliárd eladott okostelefonról szóló hír pedig kétségtelenül jobban hangzik, mint az, hogy csak egy hajszálon múlt, hogy sikerült teljesíteni a várakozásoknak megfelelő értékesítési számokat. A három hónapos időszakot felölelő jelentés szerint az Apple alig több mint 40 (40,4) millió iPhone-t tudott eladni, ami jelentős, mintegy 15 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbi teljesítményhez képest – tavaly ugyanebben a periódusban még 47,5 millió Apple mobil talált gazdára.

A gyenge szereplés részben annak köszönhető, hogy Kínában kisebb mélyponton van az iPhone, nem a várakozásoknak megfelelően alakultak az elmúlt hónapok, és több helyi gyártó is meg tudta előzni az Apple-t a népszerűségi listán. Ugyanakkor Tim Cook elmondta, hogy Indiában szépen alakul az iPhone sorsa, hiszen 51 százalékos növekedést tudott produkálni, és pillanatnyilag ez a második legdinamikusabban növekvő felvevőpiac a világon.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward