Egy különleges gamer egér és három új billentyűzet a Razertől

A Razer minőségi újdonságai ezúttal is a gamer társadalom tagjait veszik célba.

Egy különleges gamer egér és három új billentyűzet a Razertől

A Razer Ouroboros – Az egér, amely mindenféle tenyérben megtalálja a helyét

A friss, kifejezetten gamer igényekre szabott egér esetében a fejlesztők célja az volt, hogy olyan egeret tervezzenek, amelyet nem csak jobb- és balkezesek használhatnak kényelmesen, de azok is, akik kisebb, illetve nagyobb tenyérrel rendelkeznek. Az elgondolást tettek követték, így megszületett az Ouroboros, amely rendkívül jó testre szabhatóságot kínál. Az új rágcsáló esetében az egér felső borításának hátsó része igény esetén az eredeti állapotnál akár 20 milliméterrel hátrébb tolható, így megnő az egér hossza, sőt, a borítás dőlésszögét is módosíthatjuk, így az egér kényelmesen belesimulhat tenyerünkbe. Annak érdekében, hogy a rágcsáló fogását is hatékonyan befolyásolni lehessen, jár hozzá két pár cserélhető oldallap is, így tényleg igényeinknek, illetve tenyerünknek megfelelő alakúra szabhatjuk azt.

A fekete egér a jó testre szabhatósága mellett műszaki paraméterei miatt sem kell, hogy szégyenkezzen. A rendszer lelkét a Razer által kifejlesztett, lézeres és optikai érzékelőt egyaránt tartalmazó 4G Dual Sensor System képezi, amely 8200 dpi-s maximális felbontást kínál. A dupla érzékelős rendszer előnyei közé tartozik, hogy a hagyományos megoldásoknál sokkal precízebb irányítást tesz lehetővé a különböző felületeken. Az érzékenységet egyébként egy „DPI Clutch” névre hallgató gomb lenyomásával ideiglenesen növelhetjük, illetve csökkenthetjük attól függően, hogy az éppen aktuális helyzet gyors mozdulatot vagy kivételes precizitást igényel. A szenzor másodpercenként 508 centiméternyi mozgás és 50G-s gyorsulás lekövetésére képes.

A Razer Ourobos tizenegy programozható Hyperesponse gombbal érkezik és támogatja a Razer Synapse 2.0-s technológiáját is, így a különböző makrókat és profilokat felhőben tárolhatjuk, működő internetkapcsolat esetén pedig bárhonnan elérhetjük őket.

Az egér 116-136 x 71 x 42 milliméteres mérettel érkezik, tömege pedig 115 gramm. A terméket a mellékelt, 210 centiméter hosszú USB 2.0-s kábellel vezetékes, illetve 1 ms-os válaszidő mellett üzemelő vezeték nélküli kapcsolaton keresztül egyaránt használhatjuk – utóbbi esetben egy AA formátumú, nikkel-metál hidrid típusú akkumulátor gondoskodik a tápellátásról, amely egyetlen töltéssel 12 órányi üzemidőt biztosít. Az újdonsághoz egy dokkoló is jár. Az egér tömege akkumulátoros használat esetén egyébként 115 grammról 135 grammra növekszik.

A Razer Ouroboros valamikor az idei év negyedik negyedévében kerül forgalomba, ajánlott végfelhasználói ára pedig 129,99 euró lesz.

Frissült és új modellel is bővült a BlackWidow billentyűzet család

A gyártó mérnökei kezelésbe vették a BlackWidow és a BlackWidow Ultimate billentyűzetet, így elkészültek a frissített, 2013-as modellek, amelyek elődeiknél talán még vonzóbbak lettek. Az újdonságok matt fekete műanyag borítást kaptak, amelyen kevésbé látszanak meg az ujjlenyomatok. Emellett a mechanikus billentyűzetek hatékonyságán is javítottak, sőt, bekerült a repertoárba a Razer Synapse 2.0 támogatása is, így makróinkat és profiljainkat felhő alapon is tárolhatjuk. Dedikált makró gombokból mindkét termék esetében ötöt kapunk. A BlackWidow és BlackWidow Ultimate billentyűzetek esetében közös tulajdonság, hogy billentyűik lenyomásához 50 grammos erőkifejtésre van szükség. Az „anti ghosting” rendszer jóvoltából egyidejűleg már akár 10 billentyűt is lenyomhatunk, ha szükséges.

A BlackWidow 2013 és BlackWidow Ultimate 2013 modellek között mindössze egyetlen lényeges különbség van: utóbbinál a mérnökök gombonkénti LED-es háttérvilágítást alkalmaztak, míg az „alap” BlackWidow modellnél ilyesmi nem áll rendelkezésre. Maguk a billentyűzetek egyébként 3,5 milliméteres Jack audio fejhallgató kimenettel és mikrofon bemenettel, plusz egy USB pass-through porttal is rendelkeznek. A termékek 475 x 171 x 20 milliméteres mérettel, illetve 1500 gramm körüli tömeggel kerülnek a boltok polcaira.

A frissített BlackWidow és BlackWidow Ultimate modellek mellett egy harmadik újdonság is érkezett, amely BlackWidow Tournament Edition névre hallgat.

Ennél a modellnél a kompakt, helytakarékos felépítés megteremtése volt a legfőbb szempont. A cél elérése persze némi áldozattal járt: erről a változatról lekerült a numerikus billentyűzet-rész. A mechanikus billentyűkről persze ennél a példánynál sem kell lemondanunk - ezek lenyomásához ugyanúgy 50 grammnyi erőkifejtésre van szükség, mint a másik két billentyűzet alap kiadásainál.

Rossz hír viszont, hogy extra csatlakozók (USB, mikrofon, fejhallgató) itt már nincsenek. Cserébe a billentyűzet nem 1500 grammos, hanem mindössze 950 grammos tömeggel és társainál egy numerikus billentyűzetnyivel kisebb mérettel érkezik. Ahogy a BlackWidow 2013 esetében, úgy a BlackWidow Tournament Edition esetében sem áll rendelkezésre billentyű-háttérvilágítás.

A három billentyűzet hagyományos mechanikus felépítéssel és úgynevezett „Stealth” felépítéssel egyaránt elérhető lesz. Utóbbinál csökkentett, mindössze 2 milliméternyi utat kell megtenniük a billentyűknek a nyomáspont eléréséig.

A BlackWidow 2013 99 euróba, a BlackWidow Ultimate 2013 139 euróba, a BlackWidow Tournament Edition pedig 79 euróba fog kerülni. Az újdonságok augusztustól kezdve lesznek elérhetőek kereskedelmi forgalomban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward