Egy kis segítség az Asus-tól tuningosoknak

Az Asus most bemutatott Republic of Gamers sorozatú OC Station-je minden bizonnyal nagy szolgálatot tehet a kezdő és haladó tuningosoknak.

Egy kis segítség az Asus-tól tuningosoknak

Az Asus most bemutatott Republic of Gamers sorozatú OC Station-je minden bizonnyal nagy szolgálatot tehet a kezdő és haladó tuningosoknak.

Az eszköz segítségével ugyanis folyamatosan ellenőrizni tudjuk a rendszer feszültségeit, órajeleit, különböző hardverelemek hőmérsékletét illetve a ventillátorok sebességét. Ez még nem emelné ki a középmezőnyből az Asus új termékét, azonban lehetőség van ezen értékek finomhangolására ugyanezen a könnyen használható interfészen keresztül, ami mindenféleképpen figyelemre méltó funkció. Ha pedig olyan kedvünk van, akkor különféle képek megjelenítésével dobhatjuk fel az egyhangú számítógépházat.

Mindezeket az adatokat és grafikákat egy 3-hüvelykes, mozgatható TFT LCD-kijelzőn jeleníti meg az OC Station, ami így 2 darab 5,25-hüvelykes helyet foglal el a gépházban. A mozgathatóság itt azt jelenti, hogy akár 30 fokkal is lehet fordítani az LCD-panelt, ami főleg akkor jöhet jól, ha a földön tartózkodik a számítógépház. A vállalat állítása szerint ekkora kijelzőn már megfelelő méretű karaktereket lehet megjeleníteni, amiket nagyobb távolságból is könnyedén el lehet olvasni.

Nem titok, hogy a vállalat elsősorban a szintén Republic of Gamers-sorozatú alaplapok mellé szánja az OC Station-t, mivel képes számos ilyen alaplapba integrált szolgáltatás, például CPU Level UP, EPU-6 Engine kihasználására. Ráadásul ezeket az értékeket menet közben, tehát játék vagy teljesítmény-teszt közben is tudjuk állítani, ami jó pont az Asus mérnökeinek. Két kérdés maradt csak hátra, az egyik a kompatibilitás, azaz milyen alaplapokkal fog együttműködni az OC Station, a másik pedig az ára, amiről egyelőre nincs információnk. Arra azért mindenki számíthat, hogy várhatóan nem egy alacsony árcédulával fog érkezni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward