Egy kézben a Vodafone vezetése

Egy kézben a Vodafone vezetése

Április 1-jétől Beck György (képünkön) a Vodafone Magyarország Zrt. elnöke, vagyis ekkortól egy kézben összpontosul a cég irányítása, hiszen Beck 2007 januárjától a cég vezérigazgatója (első hároméves kinevezését tavaly decemberben hosszabbították meg újabb három évre). A magyar csapat elismerésének tartja ezt a tulajdonosi döntést, amiről szerdán tájékoztatta a sajtó képviselőit.

Beck a vállalathoz érkezésekor első teendői között új stratégiát alakított ki és átszervezte a mobiltelefon-társaság struktúráját; ekkor a Vodafone-nak 2,1 millió előfizetője volt Magyarországon, napjainkban pedig 2,6 millió. A Beck-időszak alatt indult el egy új regionális ügyfélszolgálati központ Miskolcon - ahol még 150-200 fővel kívánják növelni a most 150-es létszámot -, illetve nyílt meg a cég magyarországi pénzügyi központja, itt körülbelül 300-an dolgoznak és több mint 200 főt akarnak felvenni.

A csökkenő piacon a hatékonyságnöveléssel sikerült megőrizniük a cég profitabilitását - emelte ki Beck György -, s ezzel a Vodafone-családban is "bezzeg" lett a magyar leányvállalat, igaz, ez azzal is járt, hogy több vezető munkatársukat elcsábították a csoport más vállalatához. Beck kezdetben arra számított, hogy a magyar mobilpiacra harmadikként érkező Vodafone hátrányát rövidebb idő alatt ledolgozhatják, mára be kellett látnia, hogy ebben tévedett. A mobilinternet terén kisebb lemaradásban volt riválisaihoz képest, ma már a T-Mobile mögött a Pannonnal szoros versenyben a másodikak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward