Egy igen fontos szakember tért vissza az AMD-hez

Rick Bergman egy ideig már vezette a CPU és GPU divíziót, amelynek során rengeteg sikert értek el, most pedig ismét visszatért a céghez.

Egy igen fontos szakember tért vissza az AMD-hez

Az AMD csapata egy új, jól ismert taggal bővült, ugyanis visszatért a vállalathoz Rick Bergman, aki 2006 és 2011 között fontos szerepet töltött be az AMD kötelékében. Bergman feladata most a Computing and Graphics üzletág vezetése lesz, vagyis mind a vállalat videokártyáiért, mind pedig a központi egységekért felel majd, sőt, még az egyedi SoC egységekkel foglalkozó üzletág is hozzá kerül. Ezzel együtt fontos szerepet kapnak a gamereknek szánt termékek is.

Rick Bergman nagyon komoly múlttal rendelkezik, több GPU gyártó vállalatnál is dolgozott. Az 1990-es évek végén az S3 Graphics gárdáját erősítette, majd 2001-ben átigazolt az ATI Technologies csapatába, ahol többféle pozíciót is betöltött egészen 2006-ig, amikor az AMD felvásárolta a céget. 2006 és 2011 között egyszer már vezette a processzorokért és videokártyákért felelős üzletágat, ám 2011-ben végül elhagyta a céget, ugyanis a Synaptics háza táján szeretett volna szerencsét próbálni, méghozzá elnök-vezérigazgatóként. Az elmúlt néhány évben sikerre is vitte a vállalatot, több fontos változtatást is eszközölt, amelyek következtében alaposan átalakult a cég.

Galéria megnyitása Rick Bergman Az AMD-nél töltött időszakban egyebek mellett a Radeon HD 4000-es és HD 5000-es videokártya sorozatot is piacra dobták, de a GCN architektúrával kapcsolatos feladatokból is kivette a részét, csak úgy, ahogy az AMD Fusion programjából is, amelynek keretében egy tokozásba került a CPU és a GPU. Utóbbi fontos lépés volt, hiszen később ez adta az alapját azoknak a nagyteljesítményű SoC egységeknek, amelyek a Microsoft és a Sony által gyártott játékkonzolokban is dolgoznak. És a korábbi hírek szerint megint az AMD szállítja majd a SoC egységeket a következő generációs Xbox, illetve PlayStation konzolokba is.

Rick Bergman érkezésével egy újabb neves és értékes szakemberrel bővül az AMD csapata, ami mindenképpen jó hír. Az előző hónapban szintén új szakembert szerződtetek, aki a gamereknek szánt termékek sikerre vitelében juthat szerepet, ez a szakember pedig nem más, mint Frank Azor, a Dell Alienware divíziójának vezetője.

Érdekesség egyébként, hogy Rick Bergman érkezése kapcsán egy érdekes pletyka is felmerült, amit a WCCFTech szellőztetett meg, saját forrásaira hivatkozva. A pletyka lényege annyi, hogy Dr. Lisa Su, az AMD első embere hamarosan az IBM-hez igazol át, ahol első körben a vállalat második emberévé válik, majd később átveszi az elnök-vezérigazgatói posztot, ami a forrás szerint régi vágya. Ezzel egy időben a nemrégi visszatért Rick Bergman az AMD vezetőjévé léphet elő. Dr. Lisa Su nagyon gyorsan cáfolta a WCCFtech értesüléseit.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap