Egy igazi bestia lesz az ASUS GTX 980 Ti STRIX OC

A gyárilag tuningolt videokártya egy igazi különlegességnek ígérkezik.

Egy igazi bestia lesz az ASUS GTX 980 Ti STRIX OC

Különleges GeForce GTX 980 Ti sorozatú videokártyát már láthattunk a Computexen, hála az EVGA-nak, ám a jelek szerint az ASUS mérnökei is alaposan kitettek magukért rövidesen megjelenő újdonságukkal, a GeForce GTX 980 Ti Strix OC nevet viselő bestiával.

Az új videokártyán egy nagyméretű, egyedi tervezésű hűtő teljesít szolgálatot, amely összesen három darab 100 milliméteres átmérőjű ventilátorral dolgozik. A GPU által termelt hőt 10 milliméteres átmérőjű, nikkelbevonattal is rendelkező hőcsövek juttatják el a hűtőtömbhöz, ami rengeteg alumínium lamellából áll. A nagyteljesítményű videokártya hűtő könnyedén megbirkózik a 250 wattos TDP-vel, sőt, míg a GPU el nem éri a 65 Celsius fokos üzemi hőmérsékletet, addig a ventilátorok abszolút nem is forognak, azaz a zajtalan működés garantált.

A 100 milliméteres átmérőjű ventilátorok fordulatszám-karakterisztikája az ASUS GPU Tweak segédprogramon keresztül egymástól függetlenül módosítható, így az aktuális igényeknek megfelelően állíthatjuk be a hűtőrendszer működését. A hatékonyabb hűtés érdekében a hátlapon egy hűtőlemezt is elhelyeztek – itt a GPU-ra rögzülő hűtés hátlapi keretének helye ki van vágva, a rögzítő keret pedig piros festést kapott. A hátlap persze merevítésként is szolgál, hogy a hatalmas VGA hűtő miatt ne vetemedjen el a NYÁK.

Az ASUS különleges GeForce GTX 980 Ti modellje egyedi tervezésű nyomtatott áramköri lapot használ, ami szokatlanul magas – a fotók alapján legalább 35-40 milliméterrel a PCI takarólemez felső éle fölé nyúlik, ami combos VRM jelenlétére utalhat. A dolgok jelenlegi állása szerint az újdonság gyárilag tuningolva érkezik: a GPU órajelek a referencia értékekhez képest 15%-kal lesznek magasabbak, de igény esetén – kis szerencsével – további tuningra is lesz lehetőség.

Listaárral és várható megjelenési időponttal kapcsolatban egyelőre nincs információ.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward