Egy három tonnás kisteherautó is áthajthat az ADATA új külső HDD-jén

A HD830-as modell vízálló, porálló és az ütésekkel, illetve a leejtésekkel szemben is ellenáll.

Egy három tonnás kisteherautó is áthajthat az ADATA új külső HDD-jén

Az ADATA egy rendkívül strapabíró külső merevlemezt mutatott be, ami a HD830-as típusjelzést viseli és nagyon sok „válogatott kínzást” túl tud élni. A HD830-as modell tökéletesen megfelel az amerikai hadsereg MIL-STD-810G 516.6-os szabványának, azaz a terméket akár 122 centiméterről is le lehet ejteni, a ház megvédi a belül lapuló 2,5 hüvelykes merevlemezt. Az annak köszönhető, hogy a merevlemezt egy háromrétegű struktúra veszi körül, ami egy strapabíró szilikonházból, egy ütés- és rezgéselnyelő rétegből, valamint egy „párnázott” rögzítő mechanizmusból áll.

A ház rezgés és ütésérzékelőket is tartalmaz, ugyanis a HDD üzem közbeni rázása és leejtése hibás szektorokat és egyéb problémákat eredményez, így ilyen események alkalmával egy villogó piros LED figyelmeztet, érdemes óvatosabban bánni az éppen működő termékkel. Ha a működő HDD nagyobb ütést kap és meghibásodik, a piros LED folyamatosan világítani fog.

A strapabíró ház külső része alumíniumból készült és akár 3000 kilogrammos terhelést is kibír – átmehet rajta egy 3 tonnás jármű, de akár egy 3 tonnás prés szorítása sem fog ki rajta. A ház nem csak a rezgésekkel és a nagy nyomással szemben védett, de a porral és a vízzel szemben is, ha a Micro USB 3.0-s portra ráhajtjuk a beépített gumifedelet. A külső HDD fedett Micro USB porttal azt is kibírja, ha két méter mély vízbe merítjük – a ház a gyártó szerint túlteljesíti az IP68-as szabványkövetelményeit.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A feketében és kékben érkező külső HDD USB 3.0-s portot igényel a kommunikációhoz. A 2,5 hüvelykes merevlemezzel szerelt ház 900 mA áramerősséget és 5 V feszültséget igényel a működéshez, amit az USB portok többsége gond nélkül meg tud adni. A 140 milliméter hosszú, 96,2 milliméter széles és 33 milliméter magas ház belsejében 2 TB-os, 4 TB-os vagy 5 TB-os HDD kaphat helyet. A legkisebb HDD használatával 510 grammos, a másik két HDD-vel pedig 600 grammos tömegre kell felkészülni.

A külső HDD sokféle operációs rendszerrel kompatibilis, így Microsoft fronton Windows XP-től felfelé, Apple fronton Mac OS X 10.6-tól felfelé, Linux fronton pedig 2.6-os kerneltől felfelé minden újabb szoftverrel képes együttműködni. Az újdonság 3 év jótállással érkezik, arról azonban nem esett szó, hogy pontosan mennyibe kerül majd. Az ADATA HD830 hamarosan kapható lesz kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap