Shop menü

EGY EMBER ÖT PROFILT IS LÉTREHOZHAT MAJD A FACEBOOKON – ÚJ LEHETŐSÉGET TESZTEL A META

A valódi név opcionális lesz a friss fejlesztésnél, a cég abban bízik, hogy ezzel képes lesz visszafogni a több profilt regisztrálókat.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Egy ember öt profilt is létrehozhat majd a Facebookon – Új lehetőséget tesztel a Meta

Mint minden közösségi platform esetében, a Facebookon is megesik, hogy az emberek egy személyként több profilt regisztrálnak be, mert eltérő tevékenységet folytatnak más-más közegekben. Erre jelenthet megoldást az az újítást, amit most kezdett tesztelni a Meta fejlesztői csapata a Facebooknál. A jövőben egy regisztrációról csaknem féltucat profilt lehet majd létrehozni.

Jelenleg az új profil létrehozása alatt mindenki arra gondol, hogy a felhasználó készít egy második vagy sokadik regisztrációt teljesen az alapoktól. Most azonban nem erről van szó. Mark Zuckerberg alakulata most azt teszteli, hogy egy ember miként tudna létrehozni saját magának öt különböző profiloldalt. Hogy ennek mi az értelme? Nos, pont az, ami eddig a többszöri regisztrációnak volt.

Galéria megnyitása

A több profil létesítésével a Faceookon jobban el tudják szeparálni a különböző tevékenységeiket. Ez adott esetben egészségesebb, rendezettebb digitális létet és jólétet eredményezhet. Ilyen módon például a felhasználó képes hatékonyan szétválasztani a munkát és a magánéletet, hiszen létre tud hozni egy olyan lapot, ami a munkahelyi dolgaival kapcsolat, és egy olyat, amihez csak a családtagok, barátok csatlakoznak. Így a munka miatt kedvelt oldalakról nem kell látni a bejegyzéseket nyaralás közben, és a munkahelyen pedig nem jelennek meg a haverok Story bejegyzései elterelve az ember figyelmét.

A Meta jelenleg tesztelt formációjában összesen akár öt profilt is lehet majd létesíteni, szóval az egészen biztos, hogy itt már egészen tág lehetőségekben lehet majd gondolkodni. A munkahelyi és a személyes mellett például lehet alkotni egy Marketplace értékesítésekre szolgáló, „üzleti” profilt is, esetleg egy hobbinak szólót, amiben az ember a játékos csoportokat, oldalakt követi, és ezeken felül beleférhet mér egy sportolós is, ahol pedig az általa űzött sporttal kapcsolatos dolgokra helyeződik a fókusz.

Galéria megnyitása

A profilok közötti váltás néhány érintéssel/kattintással menne, így ez lényegesen kényelmesebb lenne, mint öt külön regisztrációnak a menedzselése, mindenféle eszközön. Az egyszerű kezelhetőség itt kulcsfontosságú, a Facebooknál ugyanis már tudják jól, hogy ez kell ahhoz, hogy egy-egy funkció igazán népszerűvé válhasson.

Lényeges azt elmondani, hogy a felhasználóknak nem kell majd a valódi nevét és személyazonosságát használnia az alternatív profilokon. Szóval, amikor valaki létrehoz egy profilt arra, hogy a játékos, hobbi tevékenységét külön lapra helyezze, akkor használhatja például azt az azonosítót, amit például a játékokban is alkalmaz. Így azok az ismerősei, akikkel együtt szokott játszani, és talán a való életben nem is ismeri őket, ugyanolyan könnyen meg tudják majd találni, mint a játékokon belül. Viszont ez a név számot és speciális karaktert nem tartalmazhat. Valamint nem szegheti meg a Meta előírásait.

Fontos, hogy a biztonságot és a szabályok betartását itt továbbra is prioritásként kezelné a cég. Tehát senki ne akarja zaklatásra vagy egyéb visszaélésre használni egy külön profilját, mert ilyen esetben a teljes regisztráció lesz szankcionálva. Erről Leonard Lam, a vállalat szóvivője beszélt.

A Facebook ezzel a fejlesztéssel elvileg a fiatalabbak számára szeretne elsődlegesen kedvezni. A cég tehát résztben ezt a fejlesztést is azért húzhatja meg, hogy a TikTokra elvándorló közönséget képes legyen visszatartani, esetleg újra a saját platformjára irányítani. Hogy ez az újítás mikor fog bevetésre kerülni és szélesebb körben elérhetővé válni, arról nincs információnk.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére