Egészségmonitorozó viselhető eszközt készít a Google

Az okosóra formátumú eszköz óriási segítség lesz a kórházak, az orvosok és a kutatók számára, hisz valós időben, kényelmesen monitorozhatják pácienseik állapotát.

Egészségmonitorozó viselhető eszközt készít a Google

A Bloomberg beszámolója szerint a Google X részlege egy új, különleges viselhető eszköz fejlesztésébe kezdett, ami a kórházak, az orvosok és a kutatók számára lesz kiemelten fontos. Az új viselhető eszköz segít a páciens személyes konzultációk közötti állapotának hatékony, pontos monitorozásában – ez olyan lehetőség, ami jelentősen megkönnyíthetné a szakemberek dolgát, hisz ilyen célra napjainkban csak a betegek személyes beszámolói állnak rendelkezésre, a valós idejű monitorozás egyelőre csak kevés esetben oldható meg, olyan részletes adatgyűjtésre pedig nincs is igazán mód, amilyet az új Google eszköz biztosít.

A viselhető egészségmonitorozó eszköz a dolgok jelenlegi állása szerint egy okosóra formátumú megoldás lesz, ami beépített szenzorokkal figyeli a páciens bőrének hőmérsékletét, vérnyomását és pulzusát, valamint azt is, mennyire van kitéve fénynek és zajnak – ezeken felül egyéb paraméterek folyamatos figyelésére is lesz mód, percekre lebontott részletességgel.

Az okoseszközt kifejezetten orvosoknak szánják, akik szükség esetén felírhatják azt receptre betegeiknek, ami a krónikus betegségekben szenvedők állapotának hatékony monitorozásában óriási segítséget nyújthat. Az okoseszközt emellett a kórházak is alkalmazhatják majd fekvőbeteg-ellátás keretén belül, így az egyes vizitek között hatékonyan figyelhetőek a beteg egyes paramétereinek változásai.

Az orvosok mellett a kutatók számára is hasznos lesz az eszköz, mivel sokkal pontosabban, sokkal rendszeresebben gyűjthet adatokat, mint a jelenlegi megoldások, plusz használata is kényelmesebb, egyszerűbb lesz, így a beteget kevésbé zavarja jelenléte.

A Google egyik szakembere, Andy Conrad szerint az új okoseszköz nem csak betegeknél jöhet majd jól: 20-30 év múlva prevenciós eszközként is használatba vehető, így számos egészségügyi probléma megelőzhető lesz, ami óriási segítség lesz a betegek és az egészségügy számára.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a termék pontosan mikorra készül el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward