Egészen minimális növekedés a táblák piacán

A legfrissebb számok alapján 1%-kal nőtt a táblák piaca, de az egyes gyártók háza táján ennél érdekesebb adatokat is találunk.

Egészen minimális növekedés a táblák piacán

Megérkeztek a legfrissebb táblapiaci statisztikák, amelyek a tavalyi év negyedik negyedévében elért teljesítményről adnak képet – az eredmény azonban nem valami rózsás. A táblák szegmensében ezúttal dinamikus növekedés helyett stagnálás mutatkozott, legalábbis az egy évvel korábbi eredményekhez képest.

Az év utolsó negyedévében rendszerint komoly erősödésre számítanak a különböző gyártók, hála az ünnepi vásárlási láznak, és az emiatt növekvő vásárlási hajlandóságnak. Tavaly nem is volt ezzel probléma, de az akkori eredményekhez viszonyítva csak 1%-os az erősödés, tehát a piac nem bővült.

A Strategy Analytics adatai szerint 2014 negyedik negyedévében a globális tábla piacon összesen 78,3 millió terméket szállítottak le, míg az előző év azonos időszakában 77,2 millió tábla hagyta el a gyártókat. A számokból kiderült, hogy az Apple a táblák szegmensének már csak 27%-át tudhatja magáénak. Az almás gyártó ebben a negyedévben csak 21,4 millió táblát tudott leszállítani, ami éves szinten 18%-os csökkenést jelent. Az Apple részesedésének csökkenéséből egyebek mellett az Android is profitálni tudott, így jelenleg a piac 66%-át uralja, ami tekintélyes eredmény. Az androidos táblákból a tavalyi év negyedik negyedévében 51,8 millió darabot szállítottak le világszerte, ami az előző év azonos időszakában elért 47,8 milliós eredményhez képest 8%-os növekedés. A windowsos táblák piaci részesedése ezzel egy időben hatalmas mértékben, mintegy 89%-kal nőtt – az előző év azonos időszakához képest.

A windowsos táblák piaci részesedésének ugrásszerű növekedése a Surface Pro 3 modellnek köszönhető, plusz az is jó hír, hogy a windowsos táblák a belépőszint közelében is fel tudtak mutatni némi részesedés-növekedést – hála a Microsoft agresszív üzleti politikájának. Windowsos táblákból az elmúlt év negyedik negyedévében összesen 5,1 millió talált gazdára, míg 2013 azonos időszakában csak 3,4 millió.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward