Egészen egyszerűen meghajolhat az iPhone-ok háza?

Minden jel szerint igen, de mi a helyzet a konkurenciával? Az Unbox Therapy videóban is utána járt a kialakulóban levő botránynak.

Egészen egyszerűen meghajolhat az iPhone-ok háza?

A napokban az Apple megkezdte az iPhone 6 és a 6 Plus forgalmazását, és máris egy nagyon komoly problémára derült fény. Ezúttal nem a kijelző strapabírósága lett az elvárhatónál gyengébb, hanem az egész készülékház az, ami akár egy teljesen hétköznapi helyzetben is képes kismértékben, de érezhetően eltorzulni.

A nagyra nőtt iPhone-ok debütálását követően 1-2 nappal máris rengeteg forrásban tűntek fel olyan fotók, amiken meghajlott készülékek szerepelnek. A felhasználók különböző fórumokon, illetve a Twitteren is sok esetben adtak hangot az elégedetlenségüknek. Minden jel szerint a probléma valós, és ami a leginkább aggasztó, hogy mindenkit érinthet, de kiváltképp azokat, akik az 5,5 hüvelykes megjelenítővel szerelt csúcsgépet vették birtokba.

Az egyik felhasználó beszámolója így szól arról, hogy mit csinált mielőtt az újdonsága az fenti fényképen látható módon meghajolt: "Tegnap 10 órakor benne hagytam az öltönyöm nadrágjának bal ELSŐ zsebében az iPhone-om. Vezettem 4 órán át egy esküvőre, miután jellemzően sokat ültem a vacsora és egyebek közben, de azért 2-3 órát táncoltam is. Később lefeküdtem aludni, majd megint vezettem négy órán át hazáig."

Ez pedig már egy másik felhasználó masinája.

Az Unbox Therapy mostanra egy videó keretében is utána járt annak, hogy mennyire sérülékeny valójában az új iPhone, és az eredmény érdekes. Már a teszt kezdetén is látni, hogy nem éppen a gyári arcát mutatja az alig használt masina, miután pedig kezelésbe lett véve, egészen más alakot öltött. A YouTube csatorna tulajdonosa azonban nem állt meg itt, és egy Galaxy Note 3-at is kézhez ragadott. A Samsung óriása hasonló erőkifejtés mellett csak átmenetileg hajolt meg, de még ez is csak kicsi mértékben volt jellemző, maradandó nyoma pedig nem is lett az "erőszaknak", tehát rugalmasan viselkedett. Íme a két felvétel:

A versenytársak különösen sokat foglalkoznak mostanában az új iPhone generációval, illetve egészen pontosan annak a hiányosságaival és furcsaságaival. Most sem kellett sok az ellenfeleknek, az első meghajló okostelefonok után meg is érkezett az első csipkelődő bejegyzés, méghozzá az LG-től. A dél-koreai gyártó a világon elsőként mutatott be olyan mobilt, ami kis mértékben még hajlékony is amellett, hogy alapból homorú a felülete. Az G Flexszel tehát elkerülhető az Apple termékeinél fennálló hiba, és teljesen jogosan nem is rest ezt kihangsúlyozni az LG.

A bejegyzés a brit kirendeltség hivatalos Twitter csatornáján tűnt fel.

Az Apple egyelőre nem reagált az eseményekre. Remélhetőleg a cupertinóiak szóvivője hamarosan nyilvánosságra hozza a vállalat álláspontját a meglehetősen kínos ügyben. A probléma alapját egyébként az adhatja, hogy a ház vékony alumíniumból van, amire a nagyobb felület miatt könnyebb nagyobb erőt kifejteni, és az enged a nyomásnak ott, ahol gyengébb (a gombok környékén, ahol extra kivágások vannak).

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward