Eee TOP: érintőképernyő és Radeon VGA

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra a hírekre, amelyek az ASUS Atom processzorral felszerelt all-in-one  gépeiről volt szó. A korábbi pletykák most valósággá váltak, ugyanis a gyártó weboldalán megjelent az első ASUS Eee Top modell, amely Atom processzort és AMD Radeon HD videokártyát tartalmaz. Az új készülékből integrált videóvezérlővel felszerelt verzió is készül, ám az is érintőképernyős lesz.

Eee TOP: érintőképernyő és Radeon VGA

Bizonyára sokan emlékeznek még azokra a hírekre, amelyekben az ASUS Atom processzorral felszerelt all-in-one  gépeiről volt szó. A korábbi pletykák most valósággá váltak, ugyanis a gyártó weboldalán megjelent az első ASUS Eee Top modell, amely Atom processzort és AMD Radeon HD videokártyát tartalmaz. Az új készülékből integrált videóvezérlővel felszerelt verzió is készül, ám az is érintőképernyős lesz.

A hivatalos információk szerint az ASUS Eee Top ET1603-as típusjelzéssel ellátott újdonsága egy 1,6 GHz-en üzemelő Atom N270-es processzorral lesz felvértezve, amelyet a gyártó Eee PC sorozatú netbookjaiból már ismerhetünk. A rendszer alaplapja Intel 945GSE lapkakészletre épül, az újdonság szerencsére  már nem integrált videó vezérlővel, hanem egy Radon HD 3450-es videokártyával kerül a boltok polcaira. Az ASUS az új gépet 15,6 hüvelykes képátlójú érintőkijelzővel látja el, a rendszerben 1 GB memória, egy 160 GB-os 5400 RPM-es merevlemez és integrált 802.11n WiFi adapter helyezkedik el.

A gyártó által közreadott kép alapján az új jövevény nagyjából úgy néz ki, mint egy átlátszó műanyag kerettel ellátott tábla PC. Az ASUS a kis készülékhez tartozó billentyűzet megtervezésekor a fotó alapján valószínűleg ötletet meríthetett az iMac-ek új vezeték nélküli billentyűzetének dizájnjából is (ám ez a notebookokra jellemző zsúfoltság nem biztos, hogy sok embernek tetszeni fog).

Az Eee Top ET1603-as modellnek lesz egy olcsóbb változata is, amely Eee Top ET1602-es típusjelzéssel kerül forgalomba. Az újdonság a másik modellel ellentétben integrált videó vezérlővel lesz ellátva, egyéb tulajdonságaikat tekintve azonban tökéletesen megegyeznek a készülékek. Az ET1602-es változat (integrált VGA) már egy ideje előrendelhető egy brit webáruházban, a készülék ára 400 font, ami átszámolva nagyjából 690 dollárnak felel meg, ennek ellenére a DigiTimes értesülései szerint a készülék 450 dolláros áron kerülhet forgalomba az Amerikai Egyesült Államok területén. A Play.com kínálatában is feltűnt az újdonság: a listán Atom processzorral, 160 GB-os merevlemezzel, 1 GB rammal, 802.11n WiFi adapterrel és 15,6 hüvelykes kijelzővel találjuk meg a készüléket, amihez Windows XP Home Edition operációsrendszert mellékelnek. A Play.com információi szerint november 20-án indul hódító útjára a két új Eee Top konfiguráció. Hogy a készülékek végül is mennyibe kerülnek, és pontosan mikor debütálnak, hamarosan kiderül.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward