Eddig több, mint 200 millió Windows 8 licenc fogyott

Az eredmény a Windows 7 teljesítményéhez képest nem túl rózsás, hiszen az előd operációs rendszer esetében egy év alatt 240 millió licenc talált gazdára.

Eddig több, mint 200 millió Windows 8 licenc fogyott

Az elmúlt hónapok folyamán a Microsoft nem igazán említette, hogy áll a Windows 8, már ami az új operációs rendszer forgalmát illeti, ám tegnap, egy konferencia alkalmával végre lehullott a lepel a várva várt információkról.

Tami Reller, a Microsft marketing részlegének vezetője elmondta, a Windows 8 licenceladások tekintetében már átlépte a 200 milliós határt. A több, mint 200 millió eladott licencben benne vannak azok a licencek, amelyek az új számítógépekre, illetve új táblákra telepített Windows 8 operációs rendszerekhez tartoznak, valamint azok is, amelyekkel korábbi Windows kiadásukat frissítették Windows 8-ra a felhasználók. Az adat nem tartalmazza a mennyiségi licenceket, amelyek rendszerint az üzleti szférában találnak gazdára.

A 200 millió eladott licenc remekül hangzik, ám a szint teljesítéséhez 15 hónapra volt szükség, ami összességében nem ad okot ünneplésre. Hogy miért? Azért, mert a Windows 7 esetében a megjelenést követő első 12 hónapban 240 millió licenc talált gazdára, a Windows 8 így ebben a tekintetben elődje mögött kullog.

A Windows 8.1 Update 1 érkezése kétségkívül javíthat a helyzeten, ugyanis az eddig kiszivárgott információk alapján a Windows 8.1 első frissítése meglehetősen érdekes és hasznos újításokat hoz, amelyeknek elsősorban az asztali számítógépek tulajdonosai örülhetnek – akik rendszerint azért kritizálják az érintőkijelzős konfigurációkra szabott Windows 8-at, mert érintőkijelző nélkül nincs sok értelme a csempés felületének. A Windows 8.1 Update 1 érkezése többek között ezért is fontos, ugyanis a frissítés jóvoltából kezesebb, használhatóbb lesz a Windows 8.1 az érintőkijelzővel nem rendelkező rendszereken.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward