ECS alaplap "kezdő" tuningosoknak

Második LGA-1366 foglalatú és X58 lapkakészletű alaplapját kifejezetten kezdő tuningosoknak ajánlja a vállalat.

ECS alaplap "kezdő" tuningosoknak

Második LGA-1366 foglalatú és X58 lapkakészletű alaplapját kifejezetten kezdő tuningosoknak ajánlja a vállalat.

Az X58B-A2 Black Series nevezetű alaplap elég impozáns specifikációkkal és szolgáltatásokkal rendelkezik. Megfelel a VRD 11.1 6-fázisú elektromos kialakításának, aminek köszönhetően az alaplap alacsony kihasználtság esetén egyetlen fázisra le tud kapcsolni, így növelve a hatékonyságot. Hasonló szolgáltatás működik a Gigabyte LGA 775-ös alaplapjaiban is DES Advanced néven.

Az X58-as alaplapokhoz hasonlóan ez a termék is maximálisan 24 GB-nyi, 1600 MHz-es DDR3-as memóriát képes fogadni. A kétkártyás megoldások közül csak az ATI CrossFire-t támogatja. BIOS trükközésekkel azonban működésre lehet bírni két NVIDIA-kártyával is ezeket az alaplapokat, azonban ezt nem ajánlja sem a gyártó, sem az NVIDIA. Az X58-as alaplapok közül az eddigi információk szerint az Asus RoG (Republic of Gaming) alaplapjai fogják támogatni mindkét nagy videókártya gyártó kétkártyás megoldásait.

A két darab PCI-Express x16-os foglalat mellett még megtalálható egy x4-es és két x1-es is. Van még egy sima PCI-interfész, hat darab SATA II port JMicron RAID-vezérlővel, két darab eSATA II port, Ethernet-interfész valamint egy 8-csatornás Realtek HD audió vezérlő chip is. Az alaplap alján pedig van még egy hibakeresést megkönnyítő LED is. Hogy miért pont kezdő tuningosoknak jó ez a lap? Erről sajnos nem tudunk meg sok információt a közleményből. Valószínűleg túlhajtást megkönnyítő szoftverek fognak helyet kapni az alaplap dobozában, illetve a BIOS is egyszerűbb felépítéssel fog rendelkezni. Árról és megjelenési időpontról még nincs információnk, azonban 210 dollár fölött várható az alaplap, mivel elődje (X58B-A) ennyiért kapható külföldön.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward