Ebben a hónapban érkezik a GeForce GTX 750?

Az újdonság a GeForce GTX 650 Ti Boost helyét veszi át a piacon és gyorsabb lesz a GeForce TX 660-nál.

Ebben a hónapban érkezik a GeForce GTX 750?

Amikor már azt hihetnénk, hogy nem érkezik több GK104 alapú videokártya, akkor mindig feltűnik egy újabb darab - ezúttal sincs ez másképp. Most az Nvidia a GeForce GTX 750-es modell elkészítéséhez veszi elő a sláger GPU-t, amit alaposan megcsonkít annak érdekében, hogy a kívánt szegmensben megfelelő teljesítményt kínálhasson a vele felszerelt legújabb videokártya, a GeForce GTX 750.

A GeForce GTX 750 esetében a 28 nm-es csíkszélességgel készülő GK104-es GPU 960 aktív CUDA magot tartalmaz majd, ami a GeForce GTX 760-as modell 1152 CUDA magjához képest határozott visszalépés, de pont megegyezik a GTX 660-ban található feldolgozók számával. Textúrázókból ugyanúgy 80 áll majd rendelkezésre, mint a GeForce GTX 660 esetében, ám 24 helyett immár 32 ROP egységgel és 192-bites helyett 256-bites memória-adatsínnel gazdálkodhat az újdonság, ami természetesen hoz némi extra teljesítményt a konyhára.

Ezzel együtt az órajelek is magasabbak lesznek, mint a GeForce GTX 660 esetében: a GPU 1033 MHz-es magórajelen ketyeghet, de ezt az órajelet a GPU Boost támogatás jóvoltából 1098 MHz-es átlag-órajelre emelheti a rendszer, ha szükséges. A 2 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memória esetében 6 GHz-es effektív órajelre lehet számítani.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincs pontos információ, hogy a GeForce GTX 750 pontosan mikor debütál, de egyes források szerint a rajtra még szeptember vége előtt sor kerülhet. Szeptember végén egyébként megérkeznek az AMD új, következő generációs videokártya családjának első képviselői, amelyek a felsőkategóriás megoldások piacát veszik célba. Az újdonságok várhatóan hárman lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward