E-Ink kijelzős tábla a Sonytól, kifejezetten diákoknak

Az újdonság 13,3 colos érintőkijelzővel érkezik és egyetlen akkumulátortöltéssel akár három hétig is üzemelhet.

E-Ink kijelzős tábla a Sonytól, kifejezetten diákoknak

A Sony már abszolút nem számít újoncnak az E-Ink kijelzős termékek piacán, így nem meglepő, ha a gyártó újabb és újabb termékekkel próbálkozik e szegmensben. A vállalat legfrissebb terméke ezúttal nem az e-könyvek rajongóit veszi célba, hanem az oktatási intézményeket, azokon belül is a diákokat.

A legfrissebb E-Ink kijelzős megoldás egyelőre még csak prototípusként érhető el és meglehetősen érdekes tulajdonságokkal rendelkezik. A 13,3 hüvelykes képátlójú újdonság nem csak az e-könyv olvasóknál, de a táblák többségénél is nagyobb. Ez persze nem véletlen, hiszen kijelző méretével a gyártó mérnökei a klasszikus A4-es papírlap formátumát szerették volna utánozni. Maga a 13,3 colos képátlójú E-Ink kijelző egyébként 1600 x 1200 pixeles natív felbontást kínál.

A termék elektromágneses indukciós technológián alapuló érintőkijelzőt kapott, amely nem csak a lapok görgetését, illetve a különböző menük kezelését teszi egyszerűbbé, hanem együtt érintőceruza támogatást is kínál, így a tábla segítségével jegyzeteket is lehet készíteni. További jó hír, hogy a PDF formátumú dokumentumokat megjegyzésekkel, jegyzetekkel is el lehet látni.

A különleges tábla prototípus mindössze 6,8 milliméter vastag, tömege pedig nem több 385 grammnál, azaz kis helyen is elfér és rendkívül könnyű cipelni. Alap esetben 4 GB-nyi tárhely áll rendelkezésre, de ez a microSD memóriakártya olvasónak köszönhetően egyszerűen bővíthető. Amennyiben a beépítet WiFi adapter inaktív és csak olvasásra használjuk a táblát, akkor a beépített akkumulátor egyetlen teljes töltéssel nagyjából három hetes üzemidőt biztosít a rendszer számára.

A Sony az új E-Ink kijelzős tábla prototípust jelenleg három japán egyetem tanulóinak bevonásával teszteli, így a végső termék a tesztek tapasztalatainak megfelelően még változhat, mielőtt kereskedelmi forgalomban is elérhetővé válna.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward