DVB-T vevővel érkezik a két legújabb LG monitor

Az LG Electronics két új monitort mutatott be, amelyek DVB-T televízióként is működnek.

DVB-T vevővel érkezik a két legújabb LG monitor

A DM2752-es és M2752-es típusjelzéssel ellátott monitor televíziók – vagy ahogy a gyártó fogalmaz, személyi televíziók – segítségével nézhetjük a digitális földfelszíni sugárzású televízió adásokat, de a termékeket emellett klasszikus monitorként is használhatjuk. Az újdonságok 24 hüvelykes képátlójú, 1920 x 1080 pixeles natív felbontást kínáló LCD panellel érkeznek.

A két új monitor televízió esetében közös tulajdonság, hogy TN+Film helyett mindketten IPS típusú LCD panelre alapoznak, amely széles látószöggel és élethű színekkel áll a felhasználók rendelkezésére. A 178 fokos függőleges és vízszintes látószögnek köszönhetően egyidejűleg többen is nézhetik a monitor tévét, méghozzá úgy, hogy az IPS panelnek köszönhetően nézőpont-váltáskor nem kell attól félni, hogy a színek is változnak – nem úgy, mint a TN+Film panel esetében.

Az LG friss megjelenítői PiP (Picture-in-Picture – kép a képben) funkciót is kínálnak, így azzal egy időben, hogy a PC-n dolgozunk, kis ablakban televízió adás megjelenítésére is van mód. A gyártó a két új, beépített hangszórókkal is rendelkező terméket Infinite Surround Sound támogatással látta el annak érdekében, hogy minőségi térhangzásban lehessen részünk. A külső eszközöket két HDMI videó bemenet fogadja, így a PC mellett játékkonzol, asztali médialejátszó, set-top-box, illetve egyéb, HDMI porttal rendelkező eszköz is csatlakozhat az adott megjelenítőhöz. A monitor televíziók rendelkeznek USB Quick View támogatással is, ami nem más, mint egy beépített médialejátszó: az egységgel fotókat, filmeket és videoklipeket is megtekinthetünk.

Az M2752-es modellel ellentétben a DM2752-es példány Cinema 3D támogatással is bír, amelyhez könnyű, passzív 3D-s szemüvegek is járnak. A passzív 3D technológiát használó rendszer 2D->3D konverziós motorral is rendelkezik, ami sokak számára lehet jó hír. A 3D Effect Mode a 2D-sről 3D-sre konvertált tartalmakat élesíti, így még tisztább, minőségibb 3D-s élményben lehet részünk. Maga a 2D->3D konverzió PC-vel, illetve PC-nélkül egyaránt működik. A játékosok számára külön extra, hogy ez a monitor televízió rendelkezik a már ismert Dual Play funkció támogatásával is, így játék alkalmával a mellékelt szemüvegeknek köszönhetően új szintre emelkedik az osztott képernyős mód. A játékosok a mellékelt szemüvegek használatával saját térfelüket teljes képernyős módban látják, ugyanazon a megjelenítőn.

A 3D Cinema támogatással ellátott DM2752-es modell júliusban érkezik, az M2752-es példány azonban néhány európai országban már elérhető kereskedelmi forgalomban. A két új, DVB-T tunerrel is ellátott monitor várható ajánlott végfelhasználói áráról nem szól a fáma.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward