DVB-T tunerrel ellátott Radeonok érkeznek

A Vertex3D két új, különleges Radeon HD videokártyát mutatott be, amelyek kifejezetten azoknak készültek, akik nem csak egy középkategóriás videokártyára, hanem egyúttal egy digitális TV tunerre is vágynak. A gyártó Digital Streamer Edition sorozatú újdonságai a Radeon HD 6670-es és Radeon HD 6570-es videokártyák már megszokott tulajdonságait kínálják, de ezen felül még DVB-T típusú TV tunert is tartalmaznak, amellyel a digitális földfelszíni televíziós adások (HD/SD) vételére is van mód.

DVB-T tunerrel ellátott Radeonok érkeznek

A Vertex3D két új, különleges Radeon videokártyát mutatott be, amelyek kifejezetten azoknak készültek, akik nem csak egy középkategóriás videokártyára, hanem egyúttal egy digitális TV tunerre is vágynak. A gyártó Digital Streamer Edition sorozatú újdonságai a Radeon HD 6670-es és Radeon HD 6570-es videokártyák már megszokott tulajdonságait kínálják, de ezen felül még DVB-T típusú TV tunert is tartalmaznak, amellyel a digitális földfelszíni televíziós adások (HD/SD) vételére is van mód.

Az új videokártyák mindketten az AMD 40 nm-es csíkszélességgel készülő Turks grafikus processzorát alkalmazzák, amely 480 stream processzort biztosít a rendszer számára. A GPU és az 1 GB-nyi fedélzeti memória között 128-bites adatsín teremt kapcsolatot, de a Hyper-Memory támogatás jóvoltából további 1 GB-nyi memória alkalmazására is van mód, amely a rendszermemóriából kerülhet lefoglalásra. Az új videokártyák egyforma videó kimenetekkel rendelkeznek, azaz hátlapjukon egy D-Sub, egy DVI és egy 1.4-es HDMI portot találunk.

A GDDR5-ös fedélzeti memóriával ellátott VTX3D HD6670 Digital Streamer Edition esetében a GPU 800 MHz-en, a fedélzeti memória pedig 4000 MHz-es effektív órajelen ketyeg. Ezzel szemben a VTX3D HD6570 Digital Streamer Edition modellnél a GPU már csak 650 MHz-en üzemel, a DDR3-as fedélzeti memória pedig 1334 MHz-es effektív órajelen dolgozik. A termékek DirectX 11-es, ATI Stream, AMD HD3D és CrossfireX támogatással egyaránt rendelkeznek.

A GPU-k jóvoltából kiaknázhatóak az UVD3-as motorban rejlő lehetőségek, amely a különböző videó fájlok lejátszásának hardveres gyorsításáért felel, így csökkentve a processzor terhelését. A HD3D támogatásnak köszönhetően - 120 Hz-es monitorral, illetve 3D-s szemüveggel - könnyedén nézhetünk 3D Blu-ray filmeket, de ezen kívül egyéb HD vagy Full HD tartalmak megjelenítésére is van mód, sőt, a Dolby True HD és a DTS HD Master Audio formátumok támogatása is rendelkezésre áll.

A videokártyákon elhelyezett DVB-T tuner a Mirics FlexiTV technológiáját használja. A DVB-T tuner USB 2.0-s csatolófelületen keresztül kapcsolódik a rendszerhez, azaz a mellékelt kábel segítségével az alaplapon elhelyezett egyik szabad USB 2.0-s tüskesorral kell összekötni.

A Vertex3D illetékesei sajnos egyelőre nem árulták el, hogy a friss videokártyák mennyibe fognak kerülni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward