Durván megdőlt a 3DMark Fire Strike világrekord

Négy darab tuningolt GeForce GTX 980-as vidoekártya, alaposan tuningolt csúcsprocesszor és rengeteg folyékony nitrogén – ezekre volt szükség az eredményhez.

Durván megdőlt a 3DMark Fire Strike világrekord

Nemrégiben alaposan megdőlt a 3DMark Fire Strike világrekord, hála egy szénné tuningolt konfigurációnak, amit roskadásig pakoltak MSI hardverrel. A figyelemreméltó eredmény 8 pack és Pepinorang nevéhez fűződik, akik igencsak kitettek magukért, így az MSI a világon elsőként mondhatja el magáról, hogy termékeivel sikerült áttörni a 40 000 pontos határt 3DMark Fire Strike alatt.

Hogy mi kell egy ilyen komoly rekordhoz? Először is rengeteg folyékony nitrogén, amellyel alaposan lehűthetőek a forrófejű hardverkomponensek, másodszor pedig felsőkategóriás, alaposan tuningolt rendszerösszetevőkre is szükség van – no meg rengeteg szerencsére. Ezúttal egy igazi csúcskategóriás tuning alaplap, az MSI X99S XPOWER AC biztosította a rendszer alapját, a processzor szerepét pedig egy nyolcmagos Intel Core i7 5960X egységre bízták, amelynek minden processzormagját csatasorba állították, természetesen Hyper-Threading támogatással karöltve. A négycsatornás DDR4-es memóriavezérlőn 16 GB-nyi DDR4-es G.Skill rendszermemória lógott, méghozzá négycsatornás módban, azaz 4 x 4 B-nyi memóriamodult alkalmaztak. Videokártyákból rögtön négy darab MSI GTX 980 GAMING 4G modell került a PCI Express 3.0 x16-os slotokba. A teljes rendszer tápellátásáról egy Cooler Master tápegység gondoskodott. Az operációs rendszer szerepét 64-bites Windows 8 töltötte be, amely 120 GB-os KINGSTON SH103S3120G SSD meghajtóra került.

A fenti konfiguráció esetében a processzort és a videokártyákat folyékony nitrogénnel hűtötték, ami az egységeken elhelyezett párologtató hengerekbe került. A processzor órajelét 45-ös szorzó, 1,702 voltos magfeszültség és 125 MHz-es buszsebesség alkalmazása mellett egészen 5625 MHz-ig sikerült emelni. A rendszermemória 1500 MHz-es órajelen dolgozott, ami 3 GHz-es effektív órajelet takar, méghozzá CL15-15-15-36 1T beállítás mellett. A mókát a négy darab videokártya sem úszta meg. Az adott GPU-t minden esetben 1950 MHz-en, a GDDR5-ös fedélzeti memóriát pedig 8 GHz-es effektív órajelen járatták, így éppen sikerült átlépni a 40 000 pontos határt 3DMark Fire Strike alatt: a fáradozásokat 40 052 pontos eredmény koronázta, ami új világrekord beállítását jelentette. Ezzel egy időben 3DMark Vantage alatt 109 069 pontot, 4DMark 11 alatt pedig 44 538 pontot ért el a konfiguráció, ami ugyancsak remek teljesítmény.

Kíváncsian várjuk, meddig él majd az új rekord és gratulálunk az eredményhez!

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward