Duplázott az LG az év első negyedévében

Az LG végre kezd kilábalni a gödörből. A piacnak szinte minden szegmenségben jó szereplésről számolhattak be.

Duplázott az LG az év első negyedévében

Az LG mobiltelefonos részlegre végre úgy tűnik, hogy fel tudja venni a rendkívül dinamikus piac tempóját. A vállalat által közzétett, 2013 első negyedévéről szóló jelentés alapján több mint kétszer annyi okostelefonon adtak túl, mint egy évvel korábban. Ez az eredmény meglehetősen váratlan, és mindenképpen dicséretes, illetve bizakodásra ad okot.

A januártól márciusig terjedő időszakban 10,3 millió eladott okostelefonon volt ott az LG márkajelzése. Ez éppen 110 százalékos növekedést jelent a tavalyi, azonos időszakban elért eredményhez képest, de az előző év utolsó negyedévéhez képest is bő 20 százalékos a növekedés. Ez utóbbi ugyan nem tűnik soknak, de a legtöbb gyártónál ilyenkor szinte minden esetben visszaesések vannak. Ennek az az oka, hogy az év végi, ünnepi szezon az legerősebb periódus, ekkor az elektronikai gyártók (is) kiemelkedően teljesítenek.

Az erős negyedévből kifolyólag megnövekedett az LG Mobile teljes bevétele, és ezzel együtt a nyeresége is. Az üzemi nyereség mutatói 2 százalékról 4,1-re ugrottak, a nettó profit pedig 50 millió dollárról 119 millióra duzzadt. Persze ez még nem óriási érték, de a Nokia is hasonló értéket produkált, csak éppenséggel negatív irányba (150 millió euró), így ez teljesen kielégítőnek számít. Főleg azt figyelembe véve, hogy az LG sem éppen a nyereségeiről volt híres éveken át.

Külön kiemelendő, hogy az LG berkeiben nem egy-egy készülék erős szereplésével tudtak duplázni. Az Optimus G és G Pro csúcsmodellektől kezdve a legolcsóbb, belépő L-szériás okostelefonokig minden eszköz kiemelkedő szereplést mutatott be. Sajnos ezekkel kapcsolatban részletekbe menően nem beszéltek, így nem tudni, hogy pontosan milyen eloszlásban került eladásra a 10,3 millió masina.

Az LG a jövőbe is optimistán tekint, hiszen hamarosan világszerte kapható lesz az LG Optimus G Pro, és jön az L-Style II sorozat, valamint debütál az F-széria is. Továbbá egy "titkos fegyver" is készül a, amit május elsejével fognak leleplezni. Ezekkel a második negyedévben még nagyobb mennyiségben fogyhatnak az LG megoldásai. Ha pedig maradna a jelenlegi tendencia, az év végén, akár újra a legjobbak között lehetnének, mint annak idején az androidos éra előtt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward