DSLR képekkel promózta mobilját a Huawei

DSLR képekkel promózta mobilját a Huawei

A Huawei egy szerencsétlen Instagram bejegyzésnek köszönhetően meglehetősen kellemetlen helyzetbe keveredett. Kiderült, hogy a vállalat profi kamerával rögzítette azokat a képeket, amelyeket úgy próbált beállítani, mintha a Nova 3 okostelefonnal készültek volna.

Az Instagramra a napokban került fel az a fotó, ami a Nova 3 reklámjának forgatása során készült a színfalak mögött. A képet az a színésznő osztotta meg a saját folyamán, aki az ominózus fotón szerepel egy férfi társaságában. A Sarah Elshamy által publikált fényképet egy Reddit felhasználó szúrta ki. A felvételen egyértelműen látható, hogy a férfi, aki elvileg éppen a Huawei Nova 3 okostelefonnal készít egy szép mélységélességet nyújtó szelfit, valójában csak úgy tartja a kezét, mintha mobilt fogna benne, és a reklámfilm kamerása egy professzionális DSLR fényképezővel fotózik, illetve videózik.

Galéria megnyitása

Az Instagramról hamar lekerült a leleplező fotó, de ez már csak tűzoltás, ugyanis a kép a Huawei szerencsétlenségére végigfutott az Interneten. A vállalat egy rövid közleményben érvelt amellett, hogy ez miért nincs gond azzal a képpel, illetve reklámvideóval, amit csalással hozott létre: „A termékképek és az egyéb tartalmak csak tájékoztató jellegűek. A termékkarakterek és a tényleges jellemzők változhatnak (többek között a megjelenés, a szín, a méret), ahogy a valóban létrehozott tartalmak is (beleértve egyebe mellett a háttereket, a felhasználói felületet és a vezérlőket).”

A Huawei egyébként nem most először magyarázkodhat azért, mert a reklámozás céljával létrehozott anyagok finoman szólva is megtévesztőek. A Huawei P8-ról annak idején olyan renderképek jelentek meg, amiken a káva nem a valóságnak megfelelően nézett ki, a vállalat próbálta szinte kávamentesnek beállítani a mobilt. Később, a Huawei P9-nél pedig a mostanihoz hasonlóan, a kamera hirdetése futott vakvágányra, ugyanis a Google+ oldalon megosztott képeknél megmaradt az EXIF infó, és ebből kiderült, hogy egy professzionális Canon EOS 5D Mark III fényképezővel rögzítették azokat a fotókat, amiket úgy osztottak meg, hogy a Huawei P9 kamerájával készültek.

Remélhetőleg a mostani fiaskó után a Huawei végre felhagy a kétes eredetű promóciós anyagok gyártásával, ez ugyanis nem vet túl jó fényt a világ harmadik legnagyobb forgalmú vállalatára. Ráadásul a cég eszközei valójában is jó minőségű fotók és videók készítésére alkalmas kamerákkal vannak általában felszerelve, kár ilyen dolgokkal rontani a róluk kialakult képet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward