Driver hibák az Nvidiánál

Az Nvidia hivatalos fórumán több Nvidia videokártya tulajdonos is driver hibákról panaszkodik, amelyek az R280.xx verziójú, illetve annál frissebb driverek használata mellett jelentkeznek. A probléma annyi, hogy a driver TDR (Timeout Detection & Recovery) hibát produkál, azaz az eszközillesztő szoftver működése leáll, a rendszer nem válaszol, majd automatikusan helyreáll. Ez a hiba jelenleg a Battlefield 3, a Windows Media Centre és a Firefox/IE9 webböngészőknél áll fenn.

Driver hibák az Nvidiánál

Az Nvidia hivatalos fórumán több Nvidia videokártya tulajdonos is driver hibákról panaszkodik, amelyek az R280.xx verziójú, illetve annál frissebb driverek használata mellett jelentkeznek. A probléma annyi, hogy a driver TDR (Timeout Detection & Recovery) hibát produkál, azaz az eszközillesztő szoftver működése leáll, a rendszer nem válaszol, majd automatikusan helyreáll. Ez  a hiba jelenleg a Battlefield 3, a Windows Media Center és a Firefox/IE9 webböngészőknél áll fenn.

A vállalat egyik illetékesének fórumbejegyzése szerint a Battlefield 3-as bugokat már sikerült reprodukálni, így ezeket javítják és november folyamán ki is ad a cég egy friss drivert, amellyel a bugok eltűnnek. A Windows Media Center, Movie Maker és Media Player alkalmazásokat érintő, a videó lejátszással kapcsolatos hibajelenség szintén reprodukálható volt, ennek javítása ugyancsak egy novemberi driverrel érkezik.

A Firefox és az Internet Explorer 9 esetében sajnos már nem ilyen egyszerű a helyzet. A vállalat kereskedelmi forgalomban kapható kártyák berendelése után több teszt alkalmával sem tudta reprodukálni a felhasználók által jelzett TDR hibát, így azokat, akik a hivatalos fórumon jelezték, hogy a driver nem működik megfelelően, arra kéri a gyártó, hogy küldjék be az Nvidia főhadi szállására videokártyájukat, hogy a cég szakemberei feltérképezhessék a probléma okát. Az oda-vissza történő szállítás költségét az Nvidia átvállalja, sőt, még néhány játék kuponnal/kóddal is kárpótolja a felhasználókat fáradozásaikért. Utóbbi csak az Amerikai Egyesült Államokban élő felhasználókra vonatkozik, nemzetközi szállítással a jelek szerint nem szívesen bajlódnának a cég illetékesei.

Így vagy úgy, reméljük, hamarosan megoldódnak a problémák.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward