Drágulnak az Eee PC-k

Annak ellenére hogy folyamatosan veszít piaci részesedéséből az Asus az Acer javára, árcsökkentés helyet drágításra adta fejét a vállalat.

Drágulnak az Eee PC-k

Annak ellenére hogy folyamatosan veszít piaci részesedéséből az Asus az Acer javára, árcsökkentés helyet inkább növelésre adta fejét.

2009. márciusától 20 százalékkal szeretné drágítani Eee PC-termékvonalát az Asus. Ez egy nem túl meglepő, azonban meglehetősen merész lépés ezekben az időkben amikor igencsak rájár a rúd az IT-cégekre. Az Asus ezt a lépését az alkatrészek drágulásával, a pocsék gazdasági helyzettel a és a gyártási költségek növekedésével okolta. Egyelőre még nem tiszta, hogy a lépés a legrégebbi Eee-modellekre is (például Eee PC 701) hatással lesz, vagy csak az újabbakra (például Eee PC S101).

Az Acer, ami a DisplaySearch elemzése szerint 38,3 százalékos részesedéssel vezeti a netbook-eladási listákat ugyanakkor 30 euróval csökkentette 8,9-hüvelykes netbookjának árát a 10-hüvelykes Aspire One D150 debütálása után. Az Asus ugyanezen a listán 30 százalékos értékkel rendelkezik, kérdés hogy ez a lépés gyorsítani fogja-e a vállalat piaci részesedésének a visszaesését vagy nem?

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward