Dolby Atmost támogató hangprojektorral rukkolt elő a Sonos

A Sonos Arc a vállalat első olyan megoldása, ami az Atmost is támogatja, és más érdekességeket is tartogat.

Dolby Atmost támogató hangprojektorral rukkolt elő a Sonos

A Sonos az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvend, a vállalat jól használta ki a modern lehetőségeket nyújtó hangszórók iránti érdeklődést. És most pedig egy hangprojektort húzott elő a kalapból, ami könnyen az otthoni szórakoztató szerves rendszerek részévé varázsolható, miközben a vállalat elmondása alapján kiváló minőséget fog biztosítani.

Egy hangprojektor esetében mindig az a legfontosabb kérdés, hogy a hangzás terén mire képes. Nos, a Sonos Arc nem egy kispályás megoldás, ami rögtön abból kiderülhet minden érdeklődő számára, hogy a szerkezet nem kevesebb mint 11 hangszórót foglal magában, melyeknek a java egészen eltérő irányokba „lövi” a hangot. Így lesz képes elképesztően jó virtuális térhangzást előállítani a rendszer akár egymagában. Nyolc mélyközép és három magas hangzásról gondoskodó egység található benne, és jószerivel csak hátrafelé és alulra irányítva nincs benne hangszóró. Nemcsak a filmeknél jön majd jól ez a felépítés, hanem a zenéknél is igyekezik majd az Arc ultra-széles színpadi hatást elérni.

Galéria megnyitása

Az újdonság támogatja a Dolby Digital 5.1, a Dolby Digital Plus és a Dolby Atmos formátumokat, valamint a sztereó PCM-et is. Ezeket a Dolby formátumokat manapság előszeretettel használják a filmgyártók, viszont örömmel vettük volna, ha van több csatornás PCM és DTS szupport is az Arc fedélzetén, de erről le kell mondani, pedig a DTS Virtual:X például kifejezetten a hangprojektorok esetében immerzív élményt tud adni.

Az eszköz teljes képessége az eARC HDMI csatlakozón keresztül használható ki, szóval akkor tudja a legjobbját nyújtani, ha a televízión biztosítva van ilyen – persze optikai csatlakozást is lehet használni, ha nincs más.

Galéria megnyitása

A Sonos Arc képes arra is, hogy amikor a hangszórókból nincs mindegyik kihasználva, akkor úgy optimalizálja magát, hogy a „pihenésre” ítélt egységek is munkába tudjanak állni. Például a Dolby Digital 5.1 anyag esetén a felfelé figyelő hangszórók nem kapnak funkcionális szerepet, mert azok a Dolby Atmos miatt vannak jelen, és ilyenkor extra mélyt próbálnak biztosítani.

Galéria megnyitása

A Sonos lehetőséget nyújt arra is, hogy a hangzást a felhasználók még jobban kiterjesszék. Ehhez további befektetésre van szükség, hiszen a teljesen különálló Sonos Sub mélynyomó és a Sonos One SL hangszórók megvásárlásával – ezeket párban be lehet tenni a nézők mögé – érhető el még jobb összhatás.

Ilyen felállásban az Arc átprofilozza magát, nem erőlteti a mélyebb hangokat magában, hanem a középső tartományra fókuszál át, szóval minden szempontból jobb lesz így a hangzás, persze az egész rendszer ára is jelentősen megemelkedik.

Galéria megnyitása

Az eszköz minden funkcióját a Sonos S2 alkalmazással lehet majd kihasználni, ami szintén fejlesztés alatt áll még. Ez a szoftver elérhető lesz iOS-re, Androidra, Windows-ra, valamint macOS operációs rendszerre is, tehát a támogatásra nem lehet panasz. Az S2 platformra a Sonos az Arc, a harmadik generációs Sub és a Five eszközöket húzta fel elsőként, szóval ez egy egészen új dolog lesz, ennek köszönhetően nyílik lehetőség az olyan csúcsminőségű hangátvitelre, ami például a Dolby Atmoshoz szükségeltetik. A Sonos S2 a biztonságra is jó hatással lesz, és más remek újításai is lesznek ennek, de a vállalat minden részletet még nem árult el

Rendelkezik az Arc beépített mikrofonnal is egyebek mellett, így képes lesz hallgatózni a hangutasítások után. A rendkívül fejlett hangvezérlés az olyan digitális asszisztens szolgáltatásoknak a támogatásával teljesedik itt ki, mint az Amazon Alexa és a Google Assistant. Fontos azt is megjegyezni, hogy az Apple termékek számára biztosítva van az AirPlay 2 szupport is. A Sonos Trueplay funkció magától gondoskodik majd arról, hogy az Arc a szobához optimalizáltan tudjon megszólalni, így képes igazán jó hangzást elérni, de ez egyelőre Androidon nem érhető el.

Galéria megnyitása

Az Arc kétféle színben, feketében és fehérben is elérhető lesz majd. És a dizájnja rendkívül letisztult. A burkolata a szerkezetnek műanyag, és szinte teljesen lyukakkal borított, összesen 76 ezer lyukat lehetne megszámolni rajta, ha valaki ennek nekifogna. Nagyon széles a hangszóró, de a Sonos szerint ez nem probléma, mivel az átlagos televíziók már 65 colos képátlóval rendelkeznek, és ezek előtt gond nélkül elfér az Arc.

A masinát fel lehet szerelni falra, de le is tehető bútorra a televízió elé. Azt is tudja érzékelni a készülék, hogyan fen elhelyezve, és a mély rezonanciát is annak megfelelően hangolja. És még egy fényszenzor is van benne csak arra, hogy az állapotjelző LED-eknek az erejét magától szabályozza.

A Sonos Arc egy remek termék, de a vállalat meg is kéri ennek az árát. A szerkezet 800 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül majd a boltokba. A forgalmazása a jelenlegi tervek szerint nagyjából egy hónap múlva, június 10-én kezdődik majd. Az új Sonos Sub 700 dollárba kerül az Arc mellé és a One SL páros pedig együtt 360 dollárba fáj, szóval összesen 1860 dollárba is belekerülhet a teljes rendszere a vállalatnak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap