Dobná az nVidia GPU-kat az Apple?

Az egyáltalán nem meglepő, hogy az Apple következő generációs konfigurációinál alkalmazni fogja a 2011 januárjában megjelenő Sandy Bridge processzorokat, de az már érdekesebb, ahogy ezt tenni fogja. A friss hírek, amelyek az Apple-höz közel álló forrásoktól származnak, arról számoltak be, hogy a gyártó egyes konfigurációinál furcsa módon teljes egészében a beépített videó vezérlővel ellátott Sandy Bridge processzorokra fog támaszkodni, legyen szó grafikai- vagy általános számítási feladatokról.

Dobná az nVidia GPU-kat az Apple?

Az egyáltalán nem meglepő, hogy az Apple a következő generációs konfigurációinál alkalmazni fogja a 2011 januárjában megjelenő Sandy Bridge processzorokat, de az már érdekesebb, ahogy ezt tenni fogja. A friss hírek, amelyek az Apple-höz közel álló forrásoktól származnak, arról számoltak be, hogy a gyártó egyes konfigurációinál furcsa módon teljes egészében a beépített videó vezérlővel ellátott Sandy Bridge processzorokra fog támaszkodni, legyen szó grafikai- vagy általános számítási feladatokról.

Hogy pontosan melyek azok a termékek, amelyekre a fentiek vonatkoznak? A jelenlegi információk szerint minden MacBook modellre, amely 13,3 hüvelykes vagy kisebb képátlójú kijelzővel érkezik. Mivel a hagyományos MacBook konfigurációk között csak 13,3 hüvelykes példányokat találunk, így a kijelentés nem pontos, de ez valószínűleg azért van, mert a források egy kalap alá veszik a MacBook és MacBook AIR konfigurációkat. Utóbbiaknál van olyan modell, amely 11,6 hüvelykes képátlójú kijelzővel érkezik. Kijelző méret ide vagy oda, a fentiek fényében úgy tűnik, hogy az Apple száműzni akarja az Nvidia videó vezérlőit következő generációs termékeiből. Ez utóbbit támasztják alá azok az értesülések is, amelyek szerint az Apple a következő generációs MacBook Pro modellek esetében már csak és kizárólag AMD Mobility Radeon HD sorozatú videokártyákat alkalmaz majd.

Az Apple egyébként valamikor a következő év folyamán rántja le a leplet Sandy Bridge alapú konfigurációiról, de ezzel kapcsolatban pontos dátum egyelőre nem áll rendelkezésre. A CNET munkatársai ezzel együtt azt sem zárják ki a lehetőségek közül, hogy a pletykákat maga az Apple terjeszti annak érdekében, hogy számára megfelelően alakuljanak az Nvidiával folytatott esetleges egyeztetések, azaz az Nvidia kedvezőbb árakat szabjon. Bármi is legyen a háttérben, jövőre megtudjuk mi az igazság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward