DisplayPort-os újdonságok a Matrox műhelyéből

A Matrox mérnökei két új, DisplayPorttal ellátott videokártyát, valamint két új Graphics eXpansion Modul-t készítettek, amelyek szintén a Displayport csatlakozókkal bírnak.

DisplayPort-os újdonságok a Matrox műhelyéből

A Matrox mérnökei két új, DisplayPorttal ellátott videokártyát, valamint két új Graphics eXpansion Modul-t készítettek, amelyek szintén a Displayport csatlakozókkal bírnak.

[bold]Új tagokkal bővül a Matrox  M videokártya-sorozata

[/bold]

A Matrox kínálatában két új, DisplayPort videó kimenetekkel ellátott videokártya tűnt fel. A termékek Matrox MX9138-as és Matrox M9148-as típusjelzéssel bírnak és sorrendben három, illetve négy darab DisplayPorttal vannak ellátva. Az újdonságokat a vállalat kifejezetten professzionális szakemberek számára ajánlja.

A videokártyák kimenetenként maximum 2560 x 1600 pixeles felbontást kínálnak és ideális megoldások üzleti felhasználóknak, a közigazgatás területén dolgozó szakembereknek, valamint minden egyéb területen dolgozóknak, akiknek többmonitoros támogatásra van szükségük a hatékony munkavégzéshez. A natív PCI Experss x16-os porttal ellátott termékeken 1 GB-nyi fedélzeti memória van jelen. Az egyes rendszerekbe akár két kártyát is szerelhetünk: két darab M9148-as modell esetén 8 darab DisplayPorttal vagy DVI porttal ellátott monitort kapcsolhatunk a rendszerhez. A kártyákhoz mellékelt Matrox PowerDesk alkalmazásnak köszönhetően a rendelkezésre álló munkaterületen hatékonyan elhelyezhetjük az egyes alkalmazások ablakait. Az alacsony profilú kártyák rendelkeznek Windows Vista Aero (WDDM) támogatással is, sőt, a Windows Vista (32/64bit), Windows XP (32/64bit), Windows Server 2003/2008 (32/64 bit) és Linux operációsrendszerekkel is kompatibilisek. Az egyes monitorok felbontását egymástól függetlenül is változtathatjuk, de kiterjesztett asztal létrehozására is van lehetőség.

A kártyák a passzív hűtésnek köszönhetően hangtalanul üzemelnek. A termékek hamarosan elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban: a három DisplayPorttal ellátott M9138-as változat 329 dollárba, míg az M9148-as modell 625 dollárba kerül. Mindét kártyára három év garancia jár.

Új GXM termékek DisplayPort támogatással

A Matrox DualHead2Go DP és a TripleHead2Go DP névre keresztelt GXM (Graphics eXpansion Module - Grafikus Bővítőmodulok) termékek segítségével a DisplayPort csatlakozóval ellátott rendszerekhez további kettő vagy három monitort kapcsolhatunk, így egyszerűen létrehozhatunk egy többmonitoros környezetet. A DualHead2Go modell egy DisplayPort bemenettel és két darab DisplayPort kimenettel rendelkezik, a kimenetekre két darab 1920 x 1200 pixeles natív felbontással rendelkező megjelenítőt kapcsolhatunk. A TripleHead2Go modell esetében már három darab DisplayPort kimenet áll rendelkezésre, ezeket vagy 2 x 1920x1200 pixeles vagy 3 x 1680x1050 pixeles módban használhatjuk. A bővítő moduloknak köszönhetően az asztal mérete az eredeti, egymonitoros megoldáshoz képest jelentősen kibővíthető, amely mind üzleti, professzionális felhasználóknak, mind pedig a több képernyős módra vágyó játékosoknak ideális választás.

A DisplayPorttal ellátott újdonságok az optimalizációknak köszönhetően alacsonyabb energiafelhasználás mellett üzemelnek és kisebb mérettel is rendelkeznek, mint Analóg/Digitális portokkal ellátott társaik. A két friss termék újrahasznosítható házban kap helyet, így nem csak fogyasztásuknak, de anyagfelhasználásuknak köszönhetően is „zöld” termékekkel van dolgunk. Az újdonságok a rendszer GPU-jával együttműködve dolgoznak, és támogatják a Windows 2000/XP/Vista/Server2003/Server2008-as operációsrendszerek 32- és 64 bites kiadásait, valamint a Mac OS X 10.4 Tiger, 10.5 Leopard és a Linux operációsrendszereket egyaránt.

A DualHead2Go DP modell 229 dollárba, míg a TripleHead2Go DP változat 329 dollárba kerül. Hamarosan mindkét újdonság elérhetővé válik kereskedelmi forgalomban is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward