Diétázik a Zotac új GeForce GTS 450-ese

A Zotac termékpalettáján egy új videokártya jelent meg, amely ezúttal az energiatakarékos, költséghatékony megoldást kereső felhasználók számára lesz vonzó.

Diétázik a Zotac új GeForce GTS 450-ese

A Zotac termékpalettáján egy új videokártya jelent meg, amely ezúttal az energiatakarékos, költséghatékony megoldást kereső felhasználók számára lesz vonzó.

A GeForce GTS 450-es alapokon nyugvó jövevény csökkentett órajelekkel és csökkentett feszültségekkel üzemel, így a gyártó állítsa szerint nem kevesebb, mint 33%-os energia megtakarítást kínál hagyományos GeForce GTS 450-es társaihoz, azaz a referencia modellekhez képest. Az „Eco Edition” névre keresztelt termék GPU-ja szokás szerint most is 192 CUDA magot kínál, az 1 GB-nyi fedélzeti memóriához pedig 128-bites adatsínen keresztül kapcsolódik. Fedélzeti memóriaként ezúttal nem GDDR5-ös, hanem DDR3-as típusú memóriachipeket alkalmaztak a mérnökök. A GPU magórajele 600 MHz-es értéket képvisel, a CUDA magok pedig 1,2 GHz-en ketyegnek. Az 1 GB-nyi DDR3-as fedélzeti memória esetében 1333 MHz-es effektív órajelet alkalmaztak a mérnökök. Érdekesség, hogy a referencia GeForce GTS 450-es modellek esetében a GPU 783 MHz-en, a CUDA magok 1566 MHz-en, az 1024 MB-nyi GDDR5-ös típusú fedélzeti memória peidg 3608 MHz-es effektív órajelen ketyeg.

A DirectX 11-es, kétutas SLI, valamint PhysX és CUDA támogatással ellátott videokártya összesen háromféle videó kimenetet kínál: egy HDMI, egy DisplayPort, illetve egy DVI portot találunk a hátlapi kivezetések között. A GPU hűtéséről egy egyslotos, egyetlen pici ventilátorral ellátott megoldás gondoskodik.

A Zotac új videokártyája a hírek szerint hamarosan elérhető lesz kereskedelmi forgalomban, de hogy pontosan mennyibe kerül majd, az rejtély.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward