Dell Vostro V130: ultravékony notebook kedvező áron

A Dell bemutatta új noteszgépét, amely a legfrissebb CULV platform köré épül. Az újdonság esetében a legkülönlegesebb tulajdonság maga az ár: a Dell Vostro V130 már akár 429,99 dollárért cserébe is hazavihető, persze csak akkor, ha megfelel operációs rendszerként az Ubuntu Linux.

Dell Vostro V130: ultravékony notebook kedvező áron

A Dell bemutatta új noteszgépét, amely a legfrissebb CULV platform köré épül. Az újdonság esetében a legkülönlegesebb tulajdonság maga az ár: a Dell Vostro V130 már akár 429,99 dollárért cserébe is hazavihető, persze csak akkor, ha megfelel operációs rendszerként az Ubuntu Linux.

A 13,3 hüvelykes képátlójú újdonság tulajdonképpen egy vékony és viszonylag könnyű üzleti noteszgépnek tekinthető, amely Arrandale alapú processzorral érkezik és dizájn tekintetében picit hasonlít a Dell magasabb árkategóriában elhelyezkedő Adamo noteszgépére is. A fent említett összegért egyébként egy kétmagos, 1,06 GHz-es órajelen ketyegő Intel U3400-as Celeron processzort kapunk a noteszgépbe, amely 2 MB-nyi L3 cache-t tartalmaz és 18W-os TDP-vel bír. A Hyper-Threading és a Turbo Boost támogatások ennél a modellnél sajnos nem elérhetőek.  Amennyiben ez a modell nem megfelelő, úgy Core i3-380UM vagy Core i5-470UM típusú központi egységgel is kérhetjük a rendszert, de persze jóval magasabb áron.

Az új, ultravékony notebook - amely egyébként az Intel HM57 Express lapkakészletét alkalmazza - maximum 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriát tartalmazhat (a legolcsóbb modellben csak 2 GB memória van), az adatok tárolásáról pedig igényeinktől függően 250 GB-os, 320 GB-os, 500 GB-os vagy 640 GB-os merevlemez gondoskodhat. A fent említett, rendkívül olcsó konfigurációhoz természetesen a legolcsóbb merevlemez jár. Amennyiben a merevlemezek nem felelnek meg, úgy 128 GB-os SSD meghajtó is szerepel az opciós listán. A noteszgép egyébként 13,3 hüvelykes, 1366 x 768 pixeles natív felbontás mellett üzemelő, tükröződés-gátló bevonattal is ellátott LCD kijelzőt kapott, amely ledes háttérvilágítással érkezik. A videó vezérlő szerepét jelen esetben az adott Arrandale processzorba integrált Intel HD Graphics egység tölti be. A termék optikai meghajtót sajnos nem tartalmaz, de opcióként rendelhetünk hozzá külső DVD-írót. A noteszgép 1,65 cm és 1,97 cm közötti vastagsággal bír, szélessége 330 mm, mélysége  230 mm, súlya pedig 1,6 kg körül helyezkedik el. Az újdonság Gigabites Ethernet portot, 802.11 b/g/n WiFi adaptert, 3.0-s Bluetooth adaptert és egy 2 megapixeles beépített webkamerát is tartalmaz. Ezeken felül a termék két darab USB 2.0-s porttal, egy USB+eSATA kombó porttal, valamint öt az egyben kártyaolvasóval és HDMI, illetve VGA videó kimenetekkel rendelkezik, sőt, még SIM kártyahellyel is bír, hogy kihasználhassuk a 3G modem előnyeit.

Érdekesség, hogy a rendszer az Intel Hyperbaric Cooling névre keresztelt hűtési eljárásával érkezik, amely a tradicionális megoldásokkal ellentétben nem a forró levegőt küldi ki a gépházból, hanem inkább a hűvösebbet szívja be. Ez az első ultravékony noteszgép, amely ezt a hűtési eljárást alkalmazza.

A tápellátásért egy hatcellás, 30 wattórás akkumulátor felel, az operációs rendszer szerepét pedig egy Ubuntu Linux tölti be, de a drágább noteszgépekhez már Windows 7 Home Premium x64-es vagy WIndows 7 Professional x64-es szoftvert is kérhetünk, viszont ez utóbbi esetben a legolcsóbb konfiguráció is 558 dollárba kerül, ami ebben a kategóriában tulajdonképpen még nem is vészes. A különböző konfigurációk specifikációiról és a noteszgéppel kapcsolatos további részletekről itt tájékozódhatnak az érdeklődők.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward