Dell: A Win7 elterjedésését az ára hátráltathatja

A Dell szerint ugyan a Windows 7 szinte minden területen legyőzi a Vista-t, ára egy potenciális akadályt jelent azon felhasználók előtt, akik erre az operációs rendszerre szeretnének váltani.

Dell: A Win7 elterjedésését az ára hátráltathatja

A Dell szerint ugyan a Windows 7 szinte minden területen legyőzi a Vista-t, ára egy potenciális akadályt jelent azon felhasználók előtt, akik erre az operációs rendszerre szeretnének váltani.

"Egyetlen egy dolog van, ami befolyásolja egy rendszer elfogadását és a vásárlókat lassításra, vagy megállásra kényszeríti, mégpedig az operációs rendszer átlagos eladási ára (average selling price) ami magasabb, mint a Vista vagy XP átlagás eladási ára." - tudtuk meg Darrel Ward-tól, a Dell üzleti kliens termékcsoport igazgatójától egy telefon interjúban. "Nehéz gazdasági időkben azt hiszem naivság azt feltételezni, hogy magasabb átlagos árral is erősebb eladásokat lehet elérni, mintha megtartottuk volna az eredeti árcédulát vagy akár még csökkentettük volna azt. Személyes tapasztalatom, hogy a [Windows 7] licenszdíjak jóval drágábbak, mint a Vista-é."

Ward fenti kijelentését arra az előzetes információra alapozza, miszerint a Windows 7 Professional drágább lesz, mint a Windows Vista Business, aminek a leváltására szánják. Ha ugyanez az árpolitika a rendszer több változatának árában is érvényesülni fog, akkor "iskolák, kisebb vállalkozások fognak elesni a Windows 7-re váltás lehetőségétől".

Az árán kívül megemlítette a Windows 7 képességeit is Ward, amik szerinte nagyban leelőzik a Vista-t. "Amikor kijött a Vista, nem volt semmiféle motiváció bennünk, hogy azokat a típusú szolgáltatásokat végezzük amiket most csinálunk. Nem volt rá meghatározott vásárlói igény. Azonban most látható azon felhasználók száma, akik várnak a Windows 7-re és már vannak terveik az átállásra. Ez az igény és a lehetőség is sokkal erősebb, mint amilyen a múltban volt."

Az igénynek megfelelően a Dell már megfelelő szolgáltatásokat nyújt. "Olyan szolgáltatásokat kezdünk el kialakítani, amivel segíthetünk a felhasználók alkalmazásainak, menedzselési infrastruktúrájának, biztonsági képességeinek átköltöztetésére a Windows 7-re." Jelenleg a Dell üzleti vásárlóinak több mint fele használ Windows XP-t, azonban ezeknek a vásárlóknak idővel fejleszteniük kell, az XP ugyanis "nem élhet örökké" - nyilatkozta Ward.

A XP-ről Windows 7-re való átállás megkönnyítésére a Dell teljes mértékben támogatja az új operációs rendszer XP-módját, amiről már többször írtunk oldalunkon. "Ez egyike azon dolgoknak, amik szerintünk nagyon hasznosak. Egy virtuális XP-gép telepítése egy átlagnál erősebb modellre növeli a kompatibilitást." Az Acer-tippje alapján októberben fog megjelenni a végleges Windows 7, mely jelenleg az RC-változatnál jár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward