Decemberben végre elrajtol a Cedar Trail-M platform

Decemberben végre elrajtol a Cedar Trail-M platform

Még szeptember folyamán derült ki, hogy a netbookokhoz készített Cedar Trail-M platform a tervezetthez képes valamivel később jelenhet majd meg: akkoriban a források decemberi rajtról beszéltek. Időközben a Cedar Trail platform asztali változata, illetve a hozzá tartozó asztali Atom processzorok már megjelentek, de úgy látszik a Cedar Trail-M platformra sem kell sokat várni: decemberben végre tényleg megérkezik.

Az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán igazság szerint nem alakult valami fényesen a netbook piac forgalma: az Intel a harmadik negyedévben csak 269 millió dolláros árbevételt könyvelhetett el a netbookokhoz tartozó komponensek, azaz az Atom processzorok és a hozzájuk tartozó lapkakészletek értékesítéséből, ami éves szinten 32%-os csökkenést jelent. A gyenge forgalom miatt döntött a cég úgy, hogy szeptember helyett inkább majd csak decemberben dobja piacra legfrissebb netbook platformját.  Érdekes, hogy annak ellenére, hogy a netbookok iránt globálisan összességében csökkentek az igények, a termékeknek azért még mindig van keresnivalójuk a piacon – főleg a fejlődő országokban.

A netbookok szegmense az utóbbi időben egy kissé átalakult. A Samsung távozott az említett piacról, így most már csak az ASUS és az Acer kínál majd netbookokat. Az ASUS december folyamán számos Cedar Trail-M modellel rukkol elő, amelyek között jelen lesz az Eee PC 1025C és az Eee PC 1025CE is. Mindkét termék 10 hüvelykes képátlójú LCD kijelzőt tartalmaz majd, ám egyéb információ egyelőre nem áll rendelkezésre velük kapcsolatban.

Az ASUS az előrejelzések szerint 4,6-4,8 millió netbookot szállít majd le idén, a következő év folyamán pedig 4-4,2 millió darabos szállítási mutatóra számítanak az elemzők. Az Acer az említett időszakban nagyjából az ASUS-éhoz hasonló szállítási mutatókat könyvelhet majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward