Decemberben jönnek a Cedar Trail netbookok?

A jelek szerint nem csak az AMD Bulldozer processzorai, hanem az Intel Cedar Trail platformja körül is voltak/vannak kisebb-nagyobb gondok, amelyek miatt a termékek tervezett megjelenését későbbre kell halasztani. Nemrégiben arról érkeztek hírek, hogy az Intel következő generációs Atom platformja, a Cedar Trail majd csak november folyamán teszi tiszteletét a piacon, ám a legfrissebb értesülések alapján most már – az újabb csúszásnak hála – inkább decemberi rajtról lehet szó.

Decemberben jönnek a Cedar Trail netbookok?

A jelek szerint nem csak az AMD Bulldozer processzorai, hanem az Intel Cedar Trail platformja körül is voltak/vannak kisebb-nagyobb gondok, amelyek miatt a termékek tervezett megjelenését későbbre kell halasztani. Nemrégiben arról érkeztek hírek, hogy az Intel következő generációs Atom platformja, a Cedar Trail majd csak november folyamán teszi tiszteletét a piacon, ám a legfrissebb értesülések alapján most már – az újabb csúszásnak hála – inkább decemberi rajtról lehet szó. Cserébe viszont megkapja a Cedar Trail is a Rapid Start és Smart Connect technológiákat is, amiket csak későbbre vártunk

A valószínűleg december folyamán megjelenő Cedar Trail netbookok egyébként kétféle kétmagos processzorral lesznek elérhetőek: az egyik példány 1,6 GHz-es órajelen ketyeg és az Atom N2600-as nevet viseli, míg a másik már 1,86 GHz-es magórajellel büszkélkedik és Atom N2800-as típusjelzéssel bír. Mindkét processzor 32 nm-es gyártástechnológiával készül, tartalmaznak DDR3-as memóriavezérlőt, valamint egy DirectX 10.1-es támogatást kínáló videó vezérlőt is. A legnagyobb újítás mégis az lesz, hogy a Cedar Trail platform esetében már nem okoz majd gondot az 1080p-s videók lejátszása sem – ennek ellenkezőjéért a PineTrail platform sok kritikát kapott már.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward