Decemberben jelenhet meg az AMD két GPU-s VGA-ja?

Az AMD a jelek szerint az ünnepeket megelőző vásárlási lázból is szeretne profitálni, ezért érkezhet pont most a méregdrága két GPU-s VGA szörnyeteg.

Decemberben jelenhet meg az AMD két GPU-s VGA-ja?

Az AMD már a korábbi nagyszabású rendezvényén elárulta, az év negyedik negyedévében dobja piacra különleges, két Fiji GPU-val ellátott csúcskártyáját, Mivel a negyedik negyedévből már csak egy hónap van, így nem nagy meglepetés, amit a legfrissebb pletykák állítanak: az új videokártya december folyamán jelenik meg.

A Fury-Gemini kódnévvel emlegetett különlegesség két Fiji GPU-ja belső CrossFireX kapcsolaton keresztül kommunikálhat egymással, a melegedő komponensek hűtését pedig egyedi folyadékhűtő szett biztosíthatja – valahogy úgy, ahogy azt a Radeon R9 Fury X vagy a Radeon R9 295 x2 modellnél már megszokhattuk. A friss termékről újabb fotó egyelőre nem érkezett, így csak a korábban már megmutatott prototípus példány képét tudjuk ismét felidézni.

A termék pontos technikai paramétereit egyelőre homály fedi, így most még rejtély, mire lesz képes a két GPU-s videokártya-szörnyeteg. Az viszont biztosnak tűnik, hogy a két Fiji GPU-val ellátott videokártya lesz idén a világ leggyorsabb, kereskedelmi forgalomban is kapható gamer videokártyája – feltéve, hogy időközben nem jelenik meg az Nvidia új, két darab GM200-as GPU-val felszerelt megoldása.

Ár tekintetében a korábbi gyakorlat alapján bőven 1000 dollár feletti összegre lehet felkészülni: a korábbi két GPU-s csúcskártya, vagyis az igényes fémbőröndben érkező Radeon R9 295X2 anno 1499 dolláros listaáron debütált.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward