DDR4-es memóriamodulok a Micron standján

A Micron nem csak megmutatta DDR4-es memóriamoduljait, de azt is elárulta, nagyjából mikor számíthatunk megjelenésükre.

DDR4-es memóriamodulok a Micron standján

A Micron az idei CES alkalmával is bemutatott néhány DDR4-es memóriamodult, csak úgy, mint tavaly, ám most arról is lerántották a leplet a vállalat illetékesei, hogy nagyjából mikor számíthatunk az újdonságok megjelenésére.

A DDR4-es memóriamodulok szállítása tavasszal már meg is indulhat, igaz, első körben csak a szerverek piacán lesznek elérhetőek az újdonságok. A Micron várakozásai szerint aztán a felsőkategóriás PC piacon hatalmas érdeklődés mutatkozhat majd az új memóriamodulok iránt. Annak érdekében, hogy a DDR4-es memóriamodulok zökkenőmentesen elkezdhessék pályafutásukat, a vállalat speciális programot indított, ami a DDR4-es rendszermemóriával ellátott konfigurációk fejlesztését segíti.

A PC piacon az első DDR4-es memóriamodulok a felsőkategóriás konfigurációkat veszik célba, leghamarabb idén ősszel. A Micron már készíti e memóriamodulok mintapéldányait, megjelenésük dátuma pedig csak attól függ, hogy az őket fogadó platform pontosan mikor mutatkozik be. A szóban forgó felsőkategóriás PC platform Haswell-E processzorokra alapoz majd, érkezésére pedig az idei év második felében lehet számítani.

Első körben 4 GB-os és 8 GB-os DDR4-es asztali memóriamodulok jelennek meg. A Micron jelenleg 2133 MHz-es és 2400 MHz-es órajelen ketyegő DDR4-es memóriamodulokkal rendelkezik, de DDDR4-es memóriachipjeivel megfelelő üzemi feszültség alkalmazása mellett akár a 3000 MHz-es órajel is elérhető. A DDR4-es memóriaszabvány 1,2 voltos üzemi feszültséget szab meg, a Micron memóriachipjei azonban ennél magasabb üzemi feszültséget is elviselnek majd.

A noteszgépek és a kereskedelem fő áramába szánt asztali számítógépek szegmensében majd csak 2015 végén jelenhetnek meg a DDR4-es memóriamodulok, illetve memóriachipek – a megjelenés pontos dátuma itt is a DDR4-es platformok megjelenésétől függ. A Micron 2015 folyamán egyébként már 8 Gb-es memóriachipekkel ellátott memóriamodulokat is gyárt majd. Ezek a nagykapacitású memóriachipek azért bírnak nagy jelentőséggel, mért kétszer nagyobb kapacitást kínálnak elődeiknél. Ilyen memóriachipek nem csak DDR4-es, hanem DDR3-as változatban is készülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward