DDR4-3600 MHz-es G.Skill memóriacsomag jó időzítésekkel

A G.Skill 8 GB-os DDR4-3600 MHz-es modulokból álló kétcsatornás memóriacsomagja CL15-ös időzítést alkalmaz, amire eddig ebben a kategóriában nem volt példa.

DDR4-3600 MHz-es G.Skill memóriacsomag jó időzítésekkel

A G.Skill Trident Z sorozata a napokban ismét egy újabb memóriacsomaggal bővült, amely két darab 8 GB-os memóriamodulból áll és DDR4-3600 MHz-es effektív órajelen dolgozik.

Az új memóriamodulok a már megszokott dizájnt alkalmazzák: a memóriachipek fekete nyomtatott áramköri lapon foglalnak helyet, hűtésüket pedig egy-egy elegáns alumínium lap biztosítja, méghozzá a szokásos piros-szürke dizájnnal. A szett nem is ezért érdekes, hanem azért, mert a memóriamodulok ugyan 1,35 voltos üzemi feszültséget igényelnek a DDR4-3600 MHz-es órajel tartásához, cserébe viszont szokatlanul alacsony időzítéseken dolgoznak, legalábbis az adott sebességkategória többi szereplőjéhez képest.

A két darab 8 GB-os memóriamodul CL15-15-15-35-ös időzítésekkel dolgozik – ez a kétcsatornás 16 GB-os DDR4-es memóriacsomagok esetében eléggé szokatlan. Eddig a G.Skill 16 GB-os DDR4-3600 MHz-es memóriacsomagja CL16-16-16-36-os időzítéssel működött, csak úgy, ahogy a Corsair hasonló kategóriájú megoldása is – igaz, a Corsair csomagja 4 darab 4 GB-os memóriamodullal érte el a 16 GB-os kapacitást.

Az említett paraméterek az XMP 2.0-s profil segítségével könnyedén beállíthatóak, de a memóriamodulok a JEDEC szabványnak megfelelő DDR4-2133 MHz-es órajelen is elindulnak, természetesen a szabványban foglalt időzítések és üzemi feszültség alkalmazása mellett. A G.Skill különleges memóriacsomagja 155 dolláros áron érhető el kereskedelmi forgalomban, ami érzékelhető felár a hasonló időzítéssel dolgozó 16 GB-os DDR4-3200 MHz-es memóriacsomagokéhoz képest, utóbbiak ugyanis már 100 dollár körüli áron kaphatóak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward