DDR3-as alaplapok a Gigabyte kínálatában

A Gigabyte United vállalat Ultra Durable 2 elnevezésű alaplapcsaládja, mely többek között DDR3 támogatással és rengeteg újítással nyújt többet vetélytársainál, a  2007. júniusi Computex kiállításon lesz bemutatva a nagyközönségnek.

DDR3-as alaplapok a Gigabyte kínálatában

A Gigabyte United vállalat Ultra Durable 2 elnevezésű alaplapcsaládja, mely többek között DDR3 támogatással és rengeteg újítással nyújt többet vetélytársainál, a  2007. júniusi Computex kiállításon lesz bemutatva a nagyközönségnek.

Az új alaplapokon a hagyományos tranzisztorok helyett új, kisebb méretű, hosszabb élettartamú és kisebb melegedésű fém-oxid félvezetős térvezérlésű tranzisztorok lesznek megtalálhatóak. Ezzel az újítással elejét lehet venni a kondenzátor szivárgásoknak, amik a mai alaplapok fő meghibásodási pontját jelentik. Mindemellett az új tranzisztorok a várakozások alapján nagyobb hőellenállást és jobb teljesítményt jelentenek, valamint környezetbarátabbak a hagyományos elektrolitos kondenzátoroknál.

 

A Gigabyte United az Ultra Durable 2 alaplap sorozatát legelőször az Intel újgenerációs Bearlake lapkakészletével fogja piacra dobni. A sorozatban öt Intel P35 és G33 Express lapkakészletű alaplap lesz, a P35-DQ6, a P35-DS3R, a P35T-DQ6, a G33M-D2SR és a G33-DS3R. A déli híd mindegyik alaplapon az Intel gyártmányú ICH9R lesz.

A P35-DQ6 és a P35T-DQ6 jelentik a készlet csúcsragadozóit. Ezeken két darab 16-szoros sebességű PCIe, három darab 1-szeres sebességű PCIe, valamint két darab hagyományos PCI csatolófelülelt lesz megtalálható. Merevlemezek és optikai eszközök számára hat darab SATA 3.0Gbps port lesz elérhető Matrix RAID technológiával. Egy különálló vezérlő még fog ezen kívül nyújtani két SATA és egy PATA interfészt is. A hangról egy 8-csatornás Realtek gyártmányú lapkakészlet fog gondoskodni. Még megemlítendő, hogy az egész alaplap hőcsöves hűtést kapott. A különbség a két alaplap között, hogy a P35T-DQ6 támogatja a DDR3 memóriákat, míg a másik a DDR2 modulokkal boldogul el.

A P35-DS3R és G33-DS3R a középmezőnybe tartozik, nekik csak egy 16-szoros PCIe csatolófelületük van, így a több videókártyás működési módokat nem támogatják. Még három 1-szeres PCIe és három PCI bővítési lehetőség található meg bennük, memóriák közül pedig a DDR2-t kezelik. A G33-DS3R pedig beépített videóvezérlőt is tartalmaz. A többi jellemzőjükben megegyeznek a felsőkategóriás testvéreikkel.

A G33M-DS2R egy micro ATX szabványú alaplap, amin egy 16-szoros PCIe, egy 1-szeres PCIe és kettő PCI interfész van. Ezen kívül 6 SATA 3.0Gbps és egy PATA csatolófelületen keresztül lehet bővíteni.

Az alaplapok várhatóan az idei Computex rendezvényen kerülnek bemutatásra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward