DD-WRT támogatást kapott három Trendnet router

A TRENDnet lépése meglehetősen szimpatikusnak tűnik, de van egy apróbetűs kitétel is, ami árnyalja a képet – persze kár csodálkozni rajta.

DD-WRT támogatást kapott három Trendnet router

A TRENDnet illetékesei örömmel jelentették be, hogy a vállalat három 802.11ac WiFi támogatással ellátott útválasztója a nyílt forráskódú DD-WRT szoftver támogatásával gyarapodott, ami sok érdekes lehetőség előtt nyitja meg a kaput.

A változás a nagyteljesítményű TEW-818DRU (v1.0), a TEW-812DRU (v2.0) és a TEW-811DRU (v1.0) modelleket érinti. Maga a DD-WRT egy nyílt forráskódú, Linux alapú firmware alternatíva, ami vezeték nélküli útválasztókhoz (router) és hozzáférési pontokhoz (access point) készült. A DD-WRT egyebek mellett speciális üzemmódokat is elérhetővé tesz, így az adott router vezeték nélküli jeltovábbítóként, klienshídként, illetve akár hozzáférési pontként is üzemelhet. A speciális firmware jóvoltából széles körben lehet módosítani a különböző beállításokat, mint például a WiFi adóteljesítményét, de emellett terjedelmesebb DDNS lista, részletes QoS beállítások, komolyabb USB port funkcionalitás és részletesebb hozzáférés-vezérlés is rendelkezésre áll. Ezeken felül WiFi hotspot készítésére, illetve VLAN-ok létrehozására is lehetőség nyílik.

A Trednet a vásárlói visszajelzések alapján döntött úgy, hogy három legnagyobb teljesítményű 802.11ac WiFi routerénél megnyitja az utat a DD-WRT firmware támogatása előtt. Persze a gyártó közleményében apró betűvel az is szerepel, hogy a DD-WRT firmware telepítésével megszűnik a jótállás az adott termékre – ezt érdemes szem előtt tartani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward