Dark Rock Pro: univerzális, másfél kilós CPU hűtő

Dark Rock Pro: univerzális, másfél kilós CPU hűtő

Olyan processzorhűtőket, amelyek 1 Kg körüli vagy az 1 Kg-os lélektani határt néhány grammal meghaladó súllyal érkeznek, már korábban is láthattunk, viszont olyat még nem nagyon, mint amilyet a be quiet! illetékesei a napokban bemutattak. A Dark Rock Pro névre keresztelt processzorhűtő óriási méretét és súlyát tekintve sem nevezhető kispályásnak: az újdonság 1550 grammot nyom a mérlegen és 133 x 150 x 166 mm-es mérettel rendelkezik.

Galéria megnyitása

A felsőkategóriás processzorhűtők piacára szánt megoldás úgynevezett 3D-s hőcsövekkel érkezik, amelyek egy oxigénmentes réz réteget is tartalmaznak annak érdekében, hogy minél hatékonyabban juttassák el a processzor által termelt hőt az alumínium lamellákhoz, amelyek egyébként két különálló torony formájában vannak jelen a terméken.  Az alumínium lamellákból összesen 44 darab áll rendelkezésre, a 6 mm-es átmérővel rendelkező hőcsövekből pedig hetet kapunk. Az alumínium lamellákat tartalmazó hűtő tömbök között egy 120 mm-es átmérőjű Silent Wings ventilátor helyezkedik el és az egyik tömb előtt – ahogy az a képeken is látszik – találunk még egy ilyen légkeverőt. A 120 mm-es ventilátorok PWM támogatással érkeznek, azaz pillanatnyi fordulatszámuk a rendszer pillanatnyi terheltségének megfelelően alakul, de sosem haladja meg az 1700 fordulat/perces értéket. A folyadék csapágyazással érkező ventilátorok a gyártó szerint nem kevesebb, mint 300 000 üzemórán át képesek meghibásodás nélkül üzemelni, ami igen meglepő adat, tekintve, hogy már a 100 000 üzemórás értéktől is el van ájulva a piac. A ventilátorok minimális fordulatszámon (900 RPM) 12 dB(A) körüli, míg maximális fordulatszám esetén 25,9 dB(A) zajszintet bocsátanak ki. Maga a hűtő a gyártó leírása szerint több, mint 220W-os hűtőteljesítménnyel áll az adott processzor rendelkezésére.

Galéria megnyitása

A feketében pompázó termék nikkel bevonattal érkezik és univerzális megoldásnak tekinthető, ugyanis többféle processzorfoglalathoz is passzol. A Dark Rock Pro Intel LGA-775/1155/1156/1366-os, valamint AMD Socket-754/939/940/AM2/AM2+/AM3-as típusú processzorfoglalatokhoz egyaránt alkalmazható. A gyártó annak érdekében, hogy az adott processzor felülete és a hűtő talpazata között a hőátadás mértéke a lehető legjobb lehessen, mellékel az újdonsághoz egy csomagnyi Shin-Etsu hővezető pasztát is.

Galéria megnyitása

A be quiet! Dark Rock Pro névvel ellátott processzorhűtője már kapható, a termék ajánlott végfelhasználói ára pedig 78,9 euró magasságában helyezkedik el. A termékre három év garanciát vállal a be quiet!.

A Dark Rock Pro-val kapcsolatban további információt a gyártó hivatalos weboldalán, egészen pontosan itt találnak az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward