Darabokra szedték az Electro Worldöt

Darabokra szedték az Electro Worldöt

Szétkapta az Electro World Magyarország Kereskedelmi Kft.-t a tulajdonos és tizenkét, az áruházakat működtető társaságra, illetve egy vagyonkezelő holdingra bontotta. Az áruházi cégek egy részét már tavaly ősszel megalapították és az új egységeket már önálló jogi személyiséggel nyitották, ám a lánc többi tagja mellé csak most, november 11-12-ei bejegyzéssel rendelt a tulajdonos önálló vállalkozást. A cégek minimális, félmillió forintos törzstőkével alakultak, kivéve a holdingot, amely - miután részvénytársasági formában alakult - az ott előírt minimális tőkével, 5 millió forinttal rendelkezik.

Az áruházakat működtető cég vezető tisztségviselője Polgár Csaba, aki maga is tulajdonosa a hálózatnak. Mint lapunknak elmondta: több mint egy éve kisebb cégek alakításában rejlik a működés lehetősége. Mintául a Media Mark szolgált, amely Polgár szerint lényegében az egyetlen életképes gazdasági formában működik Európában az elektronikai kiskereskedelmi piacon.

Korábban az Electro World Magyarország tulajdonosváltásakor (amikor a Dixons hálózattól Szarvadi Lóránd érdekeltségébe került) a cégben feltűnt Mauer Andor, a Media Markt magyarországi egységeinek korábbi vezetője is, aki vélhetően sokat segített a lánc darabokra szedésében és a rendszer elindításában. A lényeg, hogy az áruházak önálló egységként is képesek legyenek funkcionálni, egyes akciókról és beszerzésekről önálló hatáskörben dönthessesnek, de működésük központilag is befolyásolható, irányítható legyen.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward