Dánia kiütötte a nyeregből Amerikát

A világot meghódító Dark Ages kalandjáték óta nem alkottak a dánok ekkorát: Dánia ugyanis letaszította az Amerikai Egyesült Államokat az informatikai rangsor első helyéről.

Dánia kiütötte a nyeregből Amerikát

A világot meghódító Dark Ages kalandjáték óta nem alkottak a dánok ekkorát: Dánia ugyanis letaszította az Amerikai Egyesült Államokat az informatikai rangsor első helyéről.

Sokáig egész Európa irigykedve figyelte a dánokat gyönyörű hajóik, kifinomult navigációs technikájuk, és nem utolsósorban a rengeteg acél miatt, ez azonban sokáig nem volt elegendő az informatikai versenyben az élre töréshez, így a dánoknak meg kellet elégedniük a nem túl előkelő középmezőnybeli helyezéssel.

Most azonban a World Economic Forum (Világgazdasági Fórum, WEF) által kihirdetett e-felkészültségi rangsorban a Dán Királyság elhappolta az USA elől a féltve őrizgetett vezető pozíciót, így Dánia lett a világ első számú informatikai országa. Dánia sokat profitál a hatékonyan és jól működő e-kormányzati rendszeréből, amely hozzájárult a telekommunikációs szektor időben elkezdett liberalizációjához, a kiváló jogi környezet megteremtéséhez, és a széles témakörre kiterjedő e-kormányzati szolgáltatások működéshez is – olvasható a WEF jelentésében.

Az Amerikai Egyesült Államok idén mindössze a hetedik helyre szorult vissza. A nem túl előkelő helyezés a kevésbé pozitív irányba tolódó politikai- és jogi környezetnek köszönhető. A rangsor kialakításánál összességében az ország e-felkészültségét vették alapul. Így annak ellenére, hogy az USA még mindig nagyon jó helyen áll a folyamatos innováció tekintetében, amely érdem elsősorban a színvonalas felsőoktatásnak köszönhető, nem érhetett el jobb helyezést.

Az informatikai rangsor élén álló Dániát egyébként Svédország követi a második, majd Szingapúr a még mindig dobogós harmadik helyen.  Az Egyesült Királyság pedig csupán a kilencedik helyre szorult.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward